Jak naloží továrny s auty a jezdci?

Daniel Šupa, 22. února 2006, 16:07 Google+

S blížící se novou sezonou se i v DTM začíná vyostřovat boj o zbývající závodní sedačky a zvláště u Audi se čeká napínavá situace.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz | Tomáš Musil

Sdílejte článek

Předně musíme vzít v úvahu, že Opel definitivně vyklidil arénu a zůstali bez místa tři zkušení piloti, Frentzen, Fässler a Reuter, kteří by se velmi rádi i nadále udrželi ve startovním poli. Vedení Mercedesu a Audi souhlasilo s tím, že zvýší počet svých vozů, ale bude se jednat o vozy starší specifikace. Aktuálních letošních vozů by mělo být opět jen po čtyřech u obou značek. Důležité však je, že došlo ke zmrazení vývoje pro novou sezonu, čímž loňské vozy nebudou asi úplně nekonkurenceschopné.

Mercedesu se uvolnila sedačka ve špičkovém voze odchodem šampiona Paffetta do Formule 1. Působení Jeana Alesiho také není zatím zcela jisté, neboť se svým podpisem smlouvy se společností Direxiv mění ze závodníka v postavu managementu a je otázkou, jaké jsou časové účinky jeho kontraktů. Jistotou je tak u trojcípé hvězdy dvojnásobný šampion F1 Häkkinen a dlouholetý pilot Mercedesu Schneider. Čekateli na uvolněnou “rychlou“ sedačku jsou Green a Spengler, ale zda dostanou důvěru, je zatím ještě otázkou.

U Audi je situace ještě složitější, neboť si každý bude přát kokpit A4 specifikace 2006. Jistý ho má ale jen Mattias Ekström, Tom Kristensen a s největší pravděpodobností i Allan McNish, který je sice dlouholetým zaslouženým jezdcem čtyř kruhů, ale v DTM zatím nepřesvědčil. Navíc už Audi potvrdilo Timo Scheidera a hodně se hovoří o Heinzi Haraldovi Frentzenovi, který však se starým vozem jezdit nechce.

Hodně v této věci může přirozeně sehrát sponzor a pokud by bývalý pilot Formule 1 takového pro letošní sezonu našel, vůz 2006 by mu asi Audi připravilo. Jediný čtvrtý kokpit nejnovější A4ky však loni obýval Martin Tomczyk, jehož celkových deset bodů bylo ale velkým zklamáním.

Na to, jak se situace u obou továren nakonec vyvine, si ale musíme ještě chvíli počkat...

Foto: Auto News Network

Vytisknout

Diskuze: Jak naloží továrny s auty a jezdci?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheider, Timo

Audi si najalo Timo Scheidera

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud