Prohlášení jezdců a týmů po kvalifikaci

Daniel Šupa, 22. října 2005, 19:54 Google+

Přestože Bernd Schneider udělal chybu v předposlední zatáčce, Mercedesu získal pole position Jamie Green. Čest Audi zachraňoval Tom Kristensen a z jezdců Opelu opět zazářil Heinz Harald Frentzen.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kristensen, Tom

Kristensen, Tom | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Jamie Green - Mercedes, 1.
Kolo nebylo úplně dokonalé, ale bylo dost dobré na to, aby stačilo na pole position. Během super pole se dráha postupně vysušovala a bylo mi jasné, že se budou podmínky postupně stále zlepšovat. Nicméně jsem profitoval z Berndovy chyby, která mi pomohla k zisku pole position.

Tom Kristensen - Audi, 2.
Dnes byla kvalifikace hodně obtížná. Byl jsem v první zatáčce příliš agresivní a vyjel mimo, ale je skvělé být přesto v první řadě.

Bernd Schneider - Mercedes, 3.
Nastavení vozu v kvalifikaci bylo perfektní a čekal jsem, že na usychající dráze to bude těžší. Přesto bylo moje letmé kolo dobré až do Stadionu, kde jsem chyboval v předposlední zatáčce. Nyní se ale soustředím na to, abych zítra vyhrál.

Heinz Harald Frentzen - Opel, 4.
Volili jsme jistotu a nasadili mokré pneumatiky. Přál bych si riskovat a vyjet se slicky, ale ze strategického hlediska byly mokré gumy dobrou volbou. Dobrý výsledek byl pro mne velmi důležitý, neboť jsem se zde s vozem DTM vždy trápil. Nyní se zdá, že je problém vyřešen.

Mattias Ekström - Audi, 15.
Poprvé v DTM jsem nebyl v super pole, takže to není malé, ale hodně velké zklamání. Naše koncepce nastavení vozu nepracovala. Kimi Raikkonen také vyhrál závod F1 ze zadní pozice, tak je vzdání boje tím posledním řešením, ale šance na vítězství jsou jen velmi, velmi malé.

Norbert Haug - Mercedes-Benz Motorsport
Mít sedm vozů v sedmi řadách je skvělé. Šampionát sice není ještě rozhodnutý, ale šance na vítězství z 15. místa na startu jsou malé, i když ne nemožné.

Wolfgang Ullrich - Audi Motorsport
Martin Tomczyk byl prvním jezdcem na dráze a musel se vypořádat v super pole s nejhoršími podmínkami. Jistě nebudete překvapeni, když uslyšíte, že nejsme spokojeni s tím, že Mattias Ekström poprvé po dvou a půl letech nebyl v super pole. Bohužel se u jeho vozu změna nastavení pro suché podmínky nepodařila a chyběl mu grip.

Volker Strycek - Opel Motorsport
Vzali jsme na sebe riziko a nechali jsme jet Laurenta Aiella se slicky, ale nefungovalo to. V takových podmínkách je těžké dělat správné rozhodnutí, ale tři z našich vozů byli v Top10 a musím říci, že je to dobrý výkon.


Foto: Auto News Network

Vytisknout

Diskuze: Prohlášení jezdců a týmů po kvalifikaci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Piquet Jnr, Nelson

Pole získala Brazília, Česko štrvté

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud