Dramatickou bitvu vyhrál Jamie Green

Daniel Šupa, 22. října 2005, 14:58 Google+

Hockenheimring - Super pole: Superpole se jelo již na osychající trati za svitu slunce a bylo jasné, že čím lepší čas v předcházející kvalifikaci, tím lepší podmínky v letmém kole super pole.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: Mercedes-Benz Motorsport

Sdílejte článek

První vyjel z boxů Martin Tomczyk, jehož následoval Aiello a Häkkinen. Přestože loni byl často chybujícím právě Tomczyk, tentokrát zajel čisté kolo a hrubek se dopustili Francouz s Finem.

Fässler chyboval ve stejném místě jako jeho kolega od OPC Aiello, ale díky osychající dráze nebyla chyba potrestána tak výrazně. Tomczyka překonal až Stippler s loňským Audi, a to k velké radosti šéfa stáje Reinholda Joesta.

Druhou pětici načal vedoucí jezdec průběžného pořadí Paffett, ale na Stipplera nestačil. Až Kristensen řádně posunul hodnotu nejrychlejšího času a kolegu s loňským vozem překonal o 1,4 vteřiny!

Při velmi bojovném a sympatickém výkonu se zdálo, že by mohl být Frentzen rychlejší Dána, ale s přibývajícími metry od prvního mezičasu vzrůstala časová ztráta přímo úměrně, přesto byl se svým výkonem Němec spokojen a předvedl divákům po skončení kola hodiny.

Z pole position mohli sesadit Kristensena už jen jezdci Mercedesu. Hned prvnímu Greenovi se to také podařilo, i když jen s minimálním náskokem. Bernd Schneider v úvodu letmého kola potvrzoval svoji dnešní formu, ale v závěru ztratil a k obrovskému údivu a zklamání šéfa Mercedesu Norberta Hauga proťal cílovou čáru až se třetím nejlepším časem.


Foto: Mercedes-Benz Motorsport

Vytisknout

Diskuze: Dramatickou bitvu vyhrál Jamie Green

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Mokrá dráha ničí naděje Ekströma

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud