Sezona 2007 přinesla cenný rekord

iM2, 2. listopadu 2007, 21:03 Google+

Letošní sezóna byla po posledním odmávání šachovnicovou vlajkou na Hockenheimu rozluštěna a dobojována. Tento rok vyhrálo poměrně mnoho jezdců jednotlivý závod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Häkkinen, Mika

Häkkinen, Mika | foto: dtm.de

Sdílejte článek

V deseti podnicích vyhrálo sedm různých závodníků. Od roku 2003 do roku 2006 si vždy vítězství rozdělilo pět jezdců. Uplynulá sezóna předčila dokonce i roky 2001 a 2002, kdy vyhrálo šest jezdců.

Mattias Ekström to letos v dubnu začal a následovali ho týmový kolega Martin Tomczyk a pak také samozřejmě jezdci Mercedesu Jamie Green, Mika Häkkinen, Gary Paffett, Bernd Schneider a Bruno Spengler. Green, Häkkinen a Tomczyk letos vyhráli dva závody.

V sedmém roce „novodobého“ DTM žádný jezdec nevyhrál více jak třikrát. Počet vítězství nebyl v letech 2006 a 2007 rozhodující pro zisk titulu. Jak Schneider tak Ekström nevyhráli v sezóně nejvíce závodů.

Bernd Schneider je nejen nejúspěšnějším jezdcem DTM co do počtu titulů, ale i vítězství. Je také jediným jezdcem, který od roku 2000 vyhrál v každé sezóně alespoň jeden závod. Jediný, kdo se s ním může srovnávat, je Mattias Ekström. Tento Švéd vyhrál svůj první závod na Zandvoortu v roce 2002. Od roku 2004 vyhrál v každém roce také minimálně jeden závod.

 

Vytisknout

Diskuze: Sezona 2007 přinesla cenný rekord

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Jazdou proti rakovine prsníka

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud