Australan Casey Stoner je mistrem světa MotoGP

mediafax, 16. října 2011, 08:38 Google+

Novým světovým šampionem silničních motocyklů ve třídě MotoGP se stal Australan Casey Stoner, který ovládl nedělní domácí Velkou cenu a podle očekávání si zajistil titul. Situaci mu usnadnila neúčast Španěla Jorgeho Lorenza, ten v ranním tréninku havaroval a přišel o část prstu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

Velkou smůlu měl jediný český závodník na startu Karel Abraham. Hned v první zatáčce se dostal před tři soupeře a i nadále jel velmi jistě, stejně jako v sobotu ho ovšem potkal pád. Poté, co jeho stroj skončil v únikové zóně, našel jednadvacetiletý rodák z Brna ještě sílu pokračovat a nakonec dojel na 10. pozici. Oproti kvalifikaci si tedy o pět míst polepšil.

Hrdinou závodu byl však Stoner, který si v den svých 26. narozenin připsal v domácí Velké ceně Austrálie pátý triumf v seriálu MotoGP řadě. Jezdec stáje Honda se tak s předstihem stal podruhé v životě mistrem světa. Plány mu mohl zkřížit úhlavní rival Lorenzo, ten ale v posledním kole nedělního tréninku ošklivě upadl a poranil si prsteníček pravé ruky. Okamžitě byl přepraven do nemocnice v Melbourne, kde ho čeká plastická operace.

Velká cena Austrálie silničních motocyklů (Phillip Island):

MotoGP: 1. Stoner (Aust./Honda) 1:30,550, 2. Simoncelli (It./Honda) +2,210, 3. Dovizioso (It./Honda) +2,254, 4. Pedrosa (Šp./Honda) +13,160, 5. Edwards (USA/Yamaha) +30,886, 6. De Puniet (Fr./Ducati) +48,800, ...10. ABRAHAM (ČR/Ducati) +42,717.

Vytisknout

Diskuze: Australan Casey Stoner je mistrem světa MotoGP

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Toyota se po F1 opět vrací do Le Mans! - anotační foto

Toyota se po F1 opět vrací do Le Mans!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud