Zajímavosti z Valencie

Martin Juřička, 26. října 2008, 10:06 Google+

Na pořadu víkendu je sice poslední závod mistrovství světa silničních motocyklů ale kolem tohoto podniku se točí také spousta informací, které jsou aktuální pro nadcházející sezonu, která přinese řadu změn.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

Změna první a nejvýraznější je ta, že od příští sezony bude v MotoGP sjednocen druh pneumatik. Je to skutečně tak a dodavatel pro všechny stáje, které budou v příštím ročníku nejvyšší kategorie, bude fimra Bridgestone. K tomuto se vyrojilo spousta názorů, které reprezentují stanoviska stájí a také jezdců samotných. Jedním z názorů je, že závody by mohly být vyrovnanější a ubyde spekulací a tom jestli ta či ona firma nachystala co nejlepší gumu pro závod. Na druhou stranu pokud se jedná o nejvyšší závod, který známe v oblasti motocyklů, tak by nějaká rivalita být mohla. Nejvíce na to doplatí asi jezdci, kteří využívali služeb např. Michelin a řadu měsíců si připravují speciální směs pro svůj motocykl, tak ti budou asi nejvíce "byti". Vzhledem k nastavení a dalším faktorům si jezdci jako Elias nastavili gumu dle svého potřeby a nyní se mu toto úsilí maže. Jak to všechno dopadne se dočkáme příští rok kdy sezona bude ovlivněna tímto pravidlem o pneu!

Kdo by si myslel, že sezona skončí závodem ve Valencii, tak to není tak úplně pravda. Hned po skončení závodu se začnou připravovat nové týmy, které budou učinkovat v nadcházejícím ročníku MotoGP. Budou se testovat nové motocykly ale také jezdci jako např. Hayden, který přestupuje k Ducati budou testovat nové nastavení továrního motocyklu. Toto bude probíhat přibližně do čtvrtka a potom se vyrojí spousta informací, jak testy dopadly a nebo budou přísně utajeny před konkurencí, ono již to sjednocení pneu...

Stáj Repsol Honda si vybrala na poslední závod nové barvy, což nikdy předtím neudělala a je otázkou zda se nejedná o nový kabát motocyklů ale také kombinéz, které používají jezdci. Jedná se o čistě bílé provedení s červeným, zeleným a modrým pruhem táhnoucím se po celém motocyklu skrz celou délku. Dokonce ani ve včerejší kvalifikaci nebyli Hayden ani Pedrosa v nových barvách a stáj vyjela v "novém" až do dnešního ranního warm-upu. Jestli to bude oficiální barva v nadcházející sezoně si budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat!
Vytisknout

Diskuze: Zajímavosti z Valencie

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Ekström: Budu se koncentrovat na sebe

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud