Piquet ml. odštartuje v 24 hodín Le Mans

Jozef Smrtník, 4. června 2006, 17:20 Google+

Pilot seriálu GP2 obdržal pozvánku na významné preteky doslova na poslednú chvíľu. Štartovať bude v tíme Modena Aston Martin v triede GT1.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Piquet jr., Nelson

Piquet jr., Nelson | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Už o dva týždne odštartuje 74. ročník vytrvalostných pretekov na legendárnom francúzskom okruhu dlhom 13.650 kilometra. Každý rok je toto podujatie bohaté na známe osobnosti motoristického sveta z viacerých odvetví. Niet preto divu, že 23-ročný pilot a syn bývalého majstra sveta Formuli 1 s radosťou prijal pozvanie od Aston Martin.

Pretekať bude pod tímom Russian Age Racing so štartovným číslom 62. Spločne s Davidom Brabhamom a Antoniom Garciom bude mať k dispozícii auto Aston Martin DBR9/101. V tejto jazdeckej zostave okrem iného spoločne vyhrali v januári brazílske vytrvalostné preteky na 1000 kilometrov v Mil Milhas.

Nelson Piquet ml.:
"Som skutočne šťastný za získanie pozvánky k pretekom a možnosti jazdenia v Aston Martin. Teší ma, že tím Modena ma dal dokopy s Antoniom a Davidom. Jazdil som v aute v januári na Mil Milhas a náš tím tam vyhral, ale bolo to úplne odlišné auto, s akým budeme pretekať. Nepoznám tento okruh, ale počas nedeľných testov budem tvrdo pracovať, aby som sa naučil trať. V tíme mame veľa dobrých chlapov a ostatní jazdci už majú dostatočné skúsenosti. V pretekoch sa môže stať čokoľvek, ale urobíme maximum, aby sme mohli vyhrať našu kategóriu. Je to veľká výzva, pretože je to pre mňa niečo úplne iné, ale milujem učenie a rád jazdím, takže je to perfektná príležitosť."

Foto: www.gp2series.com

Vytisknout

Diskuze: Piquet ml. odštartuje v 24 hodín Le Mans

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hornish jr., Sam

Castroneves z první řady

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud