Castroneves z první řady

iM3, 3. června 2006, 21:40 Google+

Počasí dopomohlo k pole-positon týmu Penske a jeho jezdci, Heliu Castronevesovi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hornish jr., Sam

Hornish jr., Sam | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Nepřízeň počasí provázela sobotní odpoledne na dráze ve Watkins Glen. Přestože byly vozy připraveny na mokro, kvalifikace se nekonala. Mrholení, studený vítr, velmi nízké teploty a mlha nejsou pro monoposty IndyCar tou nejvhodnější variantou, každý však počítal, že vozy na trať vyjedou.

Čáru přes rozpočet udělala záchranná helikoptéra, která ve stále hustější mlze nemohla startovat. Podle pravidel IRL musí být helikoptéra po dobu tréninků či závodů ve vzduchu, aby mohla včas přiletět na případné místo havárie. Proto byla z důvodu bezpečnosti kvalifikace zrušena. O pozici na startu rozhodovaly páteční časy z druhého tréninku, díky tomu si první místo zajistil Castroneves.

Vedle něj se postaví jeho dlouholetý kamarád Tony Kanaan. „Budeme bedlivě sledovat počasí, ale můj vůz Team 7-Eleven je tento víkend velmi dobrý a já miluji jízdu v dešti,“ komentoval své šance Kanaan.

Třetí skončila nová hvězda Ameriky, Marco Andretti: „Jsem rozhodně šťastný. Věřím, že v kvalifikaci jsme mohli být v první šestce, namísto toho startuji rovnou ze třetího místa.“

foto: IndyCar Media

Vytisknout

Diskuze: Castroneves z první řady

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bourdais, Junqueira

Newman/Haas z prvej rady

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud