2. Francie: Debutové vítězství Nica Rosberga

Daniel Šupa, 3. července 2005, 14:54 Google+

Rosberg odjel čistý závod bez potíží a poprvé v seriálu vystoupil na nejvyšší stupínek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rosberg, Nico

Rosberg, Nico | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Piccionemu se start vůbec nevydařil a z Pole position klesl na páté místo. Rosberg naopak ze třetího místa předjel Yoshimota a ujal se vedení. Se svým vozem se jasně vzdaloval jedinému Japonci startovního pole. Na třetím místě jezdil Jani, následoval Carroll, Piccione, Lopez a Kovalainen. Piccione se potýkal se špatným ovládáním svého vozu a propadal se dále do hloubi pole. Dařilo se i Prematovi, který předjel Lopeze a dostal se až na bodovanou šestou pozici. Krásný souboj spolu svedli Kovalainen a Carroll, tedy dva nejvýše postavení jezdci šampionátu. Brit však mírně chyboval a Fin trestal, ale sám vyjel mimo dráhu a několik zatáček spolU jeli oba jezdci kolo na kole, až se Heikkimu podařilo soupeře zdolat.

Premat se také pokusil Carrolla předjet, ale po smyku se propadl až za Lopeze. Kovalainen překonal Janiho a posunul se na třetí místo. Lopez také zkusil své štěstí na Carrolla, ale po zablokování kol kolidoval s Prematem a oba následně závod s poškozenými vozy vzdali. Poslední bodované místo tak připadlo v tu chvíli Lapierremu.

Vedoucí jezdec šampionátu v závěru dostihl Yoshimota, ale čas mu už nedovolil zaútočit. Jani skončil čtvrtý a přestože si na Carrollovi zničilo závod několik jezdců, Lapierre slavil úspěch a páté místo. Nejrychlejší kolo zajel Nelson Piquet a Monfardini v samém závěru tvrdě havaroval.


Foto: www.gp2series.com

Vytisknout

Diskuze: 2. Francie: Debutové vítězství Nica Rosberga

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Yoshimoto, Hiroki

První letošní body pro jediného Japonce

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud