Enge odstartuje v Texasu z první řady

Daniel Šupa, 10. června 2005, 09:41 Google+

Noční kvalifikace na Bombardie Learjet 500 v Texasu skončila skvěle pro Tomáše Engeho.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Víkendový program na Texas Motor Speedway je posunutý o den dopředu, závod je na programu již v sobotu večer a tak hned první den jízd byl pro jezdce a týmy náročný. Kromě dvou volných tréninků byla na programu rovněž večerní kvalifikace.

Enge dosáhnul v prvním tréninku po odjetí 44 kol 12. času a ve druhém se po odjetí 23 kol vyhoupnul na druhé místo. Tuto příčku potvrdil také v kvalifikaci, která přinesla obrovský úspěch motorům Chevrolet, protože vedle Engeho bude v první řadě jeho týmový kolega Tomas Schecker. Český jezdec je v Texasu nejlépe postaveným nováčkem na startu závodu, stejně jako tomu bylo v prvních třech závodech sezony.

V pátek jsou na programu pouze volné tréninky, samotný závod se jede v sobotu 19:45 texaského času, což je ve 2:45 našeho času v neděli ráno, a přímým přenosem ho vysílá Galaxie Sport.

Tomáš Enge: „Nejprve ze všeho chci říci, že je nádherné být vpředu a Chevrolet z toho musí být nadšený. Pro všechny lidi kolem to je překvapení, ale ne pro nás. Věděli jsme, že máme dobrý motor, jen nám musí zkrátka vyjít závod. Ten je zvláštní jízdou v noci a myslím, že se přízeň štěstěny otočí, protože jsme tento rok ještě nedojeli do cíle. Nyní musíme vozy připravit co nejlépe na sobotní závod. Na konci loňského roku jsem tady závodil a naučil jsem se, jak jet v provozu. V této sérii chcete jet s nejlepšími jezdci a s těmi budeme bojovat na čele. Pochopitelně můžeme s Tomasem rozehrát dobrou hru, protože jsme na startu na prvních dvou místech. Myslím, že tento závod nám bude vyhovovat, zatím je v Texasu vše příznivé. Ale je to jen kvalifikace, nejdůležitější událost víkendu nastane až v sobotu a závod je vždy něco jiného, takže uvidíme.“

Vytisknout

Diskuze: Enge odstartuje v Texasu z první řady

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Piccione, Clivio

Piccione obdržel významné poděkování

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud