Nezastavitelný Dixon si jde pro titul

iM3, 8. června 2008, 12:58 Google+

TEXAS - ZÁVOD; Tentokrát měl Scott Dixon cestu za vítězstvím lehce usnadněnou. Čtyři kola před cílem byly vyvěšeny žluté vlajky a celé pole seřazené za sebou následovalo pace car až k šachovnicovému praporku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dixon, Scott

Dixon, Scott | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Závěr závodu vedl Marco Andretti, ale šest kol před cílem se kolem něj prohnal Dixon. Jen o chvíli později se dostal Andretti do kontaktu s Hunter-Reayem a oba skončili po tvrdém nárazu ve zdi. Hunter-Reay vyvázl bez zranění, ale Andretti utrpěl pohmožděniny pravého chodila.

Dixon tak oslavil své třetí vítězství v roce. Vyjma závodu v Long Beach stal při každé příležitosti na "bedně". Po sedmi podnicích má náskok 35 bodů před druhým Castronevesem, který doprovodil Dixona do cíle. Třetí místo získal vítěz předchozího závodu Briscoe, který byl v průběhu závodu penalizován za špatný nájezd k mechanikům.

Dobrou formu stáje Chipa Ganassiho potvrzuje celkové čtvrté prvenství v roce (Dixon 3x, Wheldon 1x). Neméně přesvědčivý je i počet kol ve vedení. Z celkových 1 327 kol se Dixon pohyboval na čele plných 633 okruhů.

Do první pětky se vlezl Tony Kanaan, záda mu kryl týmový kolega Hideki Mutoh, který se závod od závodu zlepšuje. Nejlepším pilotem z CCWS je tentokrát Graham Rahal, jenž zůstal těsně za branami první desítky.
Vytisknout

Diskuze: Nezastavitelný Dixon si jde pro titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Výsledky GP Catalunya 2008

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud