Volkswagen nemá zájem o IndyCar

iM3, 12. ledna 2010, 22:02 Google+

Šéf oddělení Volkswagen Motorsport Kris Nissen přišel se smutnou zprávou pro fanoušky série IndyCar. Podle jeho slov se žádná skupina VW Group nechystá vstoupit do IndyCar jako dodavatel motorů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Tím vypadává ze hry Volkswagen, Audi a Porsche. Přitom ještě v minulém roce se hovořilo o VW jako o potenciálním zájemci dodávat sérii agregáty. Sportovní ředitel Brian Barnhart uvedl, že má kolem pěti kandidátů, ačkoliv počítá s tím, že ne všichni projeví dostatečný zájem.

Není to však jen IndyCar. VW nemá zájem o americký trh, resp. o americký motorsport. „Sice si nejsem 100% jistý nejaktuálnějším postojem vedení VW group, nicméně si myslím, že vstup do amerického motosportu není reálný,“ uvedl Nissen.

Aby bylo možné přemýšlet o variantě IndyCar, musela by mít série silnější pozici na trhu. „Situace v IndyCar se musí stabilizovat, celá Amerika se potřebuje stabilizovat,“ pokračoval Nissen. „Každá z našich korporací má vlastní aktivity v motosportu, musíme zůstat soustředění na to, co děláme,“ čímž narážel na fakt, že potřeba roztáhnout křídla do dalších sérii je minimální.

V sérii IndyCar je jediným dodavatelem motorů Honda. Nicméně japonská společnost chce v nejbližší době vidět náčrt budoucnosti ohledně nové generace motorů, jinak pohrozí odchodem.

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen nemá zájem o IndyCar

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Meira, Vitor

Nová posila v týmu americké legendy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud