Šampión Alex Lloyd chce startovat ještě letos

iM3, 17. srpna 2009, 17:15 Google+

Šampión IndyLights z roku 2007 Alex Lloyd opustil stáj Target Chip Ganassi Racing a nyní si na vlastní pěst hledá místo ve startovním poli série IndyCar. V hledáčku má zaměřenou stáj Newman / Haas / Lanigan Racing.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lloyd, Alex

Lloyd, Alex | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Alex Lloyd by už rád podepsal smlouvu na celou sezónu, za dva roky u Chipa Ganassiho totiž nastoupil do IndyCar pouze dvakrát, pokaždé na Indianapolis 500. „Probíhá jednání s několika týmy o angažmá na rok 2010, ale bylo by skvělé jít do nové sezóny s větší dávkou zkušeností,“ uvedl čtyřiadvacetiletý Brit.

V IndyLights se Lloydovi podařilo deklasovat konkurenci, s přehledem oslavil titul a čekal na zářnou budoucnost. Smlouvu s ním podepsal Chip Ganassi, ale opravdovou šanci mu nikdy nedal. Zatímco v IndyLights druhý Hideki Mutoh následující rok nastoupil do IndyCar, Lloyd startoval v ALMS a příležitost dostal pouze na Indianapolis 500 s týmy Rahal Letterman Racing a Sam Schmidt Racing, nutno podotknout, že provoz jeho vozu dotoval Ganassi.

Když se Ganassi rozhodl propustit Dana Wheldona, Lloyd očekával, že po něm zaujme místo v kokpitu. Namísto toho Ganassi sáhl po Franchittim. Lloyd byl znovu mimo hru, po letošním Indianapolis se rozhodl Ganassiho opustit a jít vlastní cestou. „Mnohokrát jsem byl zklamaný a odchod z týmu znamenal, že mohu nasednout do monopostu kdykoliv se objeví šance.“
Vytisknout

Diskuze: Šampión Alex Lloyd chce startovat ještě letos

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Conway, Mike

Mike Conway zůstal neporažen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud