COSCAR: Neposlušná kolečka

iM3, 6. ledna 2009, 20:07 Google+

WATKINS GLEN; Závod na klasickém okruhu, jenž je v USA legendou se vydařil i nevydařil. Špatné nastavená převodovka u obou vozů způsobila postupné vypadávání ozubených koleček.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

#51, L. Srňánek, 3. místo
Zažil jsem hodně náročný závod. V první půlce mi vůz nefungoval podle představ, přesto jsem se držel na 2. místě. Po druhé zastávce mi odešel třetí převodový stupeň, krátce potom i druhý. Jezdit necelou půlku závodu na jedničku a čtverku je nepopsatelný zážitek. Čtvrtý Marek Liolias mne rychle stahoval a já byl smířen se bramborovou medailí. Nakonec zajel na pitlane a já mohl dojet na třetím místě.

#21 P. Janík, 11. místo (-21 kol)
Těžký závod. Vůz nebyl ideálně nastaven a motor nepodával maximální výkon. V devátém kole odešel třetí převodový stupeň. Držel jsem šesté až sedmé místo. Po ztrátě druhého stupně jsem neměl možnost nějak do závodu promluvit.


INDIANAPOLIS; Série COSCAR zavítala na nejslavnější ovál - Stará cihelna v Indianapolis. Lukáš Srňánek měl dobře rozjetý závod, ale vlastní chybou se připravil o pravděpodobné prvenství. Přestože dosud nevyhrál, v první TOP5 se objevil celkem sedmkrát (vyjma Poláka Owsianka, jenž vyhrál osm závodů z deseti) a mezi českými jezdci suverénně vede.

#51, Lukáš Srňánek, 2.místo

Závod byl poměrně nezábavný. Celou první půlku jsem vedl startovní pole. V průběhu jízdy jsem dvakrát ťuknul o zeď, což asi byla osudová chyba. Zastávka v boxech trvala z důvodu oprav o 4 vteřiny déle. Rychlejší zastávka v té chvíli vedoucího jezdce znamenala propad. O První místo jsem se připravil vlastní chybou. Nebýt toho, mohl jsem ukořistit své první vítězství v kariéře. Bohužel prvenství v Indy nám zase uniklo jen o vlásek. Do posledního závodu dáme vše.

#21, Petr Janík, 6. místo

Na tak slavný a dlouhý ovál se nás sešlo opravdu málo. Závod se vyvíjel dobře, až do zastávek v boxech. Trochu jsem přišlápl pedál a dostal penalizaci za rychlost. Šesté místo a dvě ztráty kola není ideálním výsledkem.
Vytisknout

Diskuze: COSCAR: Neposlušná kolečka

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Škrty v kalendáři, Detroit jde z kola ven

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud