COSCAR: Klasický okruh tentokrát nesedl

iM3, 8. července 2008, 13:21 Google+

MEXICO CITY - ZÁVOD; První letošní závod na klasickém okruhu šampionátu COSCAR série Cup se navzdory kladným předpokladům nevydařil. Oba piloti stáje Auto-News.cz Team Penske cíl neviděli a ze Střední Ameriky si odvážejí pocit hořkosti v ústech.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Přitom závod série Busch o týden dříve dopadl zcela naopak. První vítězství v kariéře si připsal Petr Janík, právě díky tomuto výsledku se očekával podobný úspěch i v nejvyšší sérii. Bohužel tomu tak nebylo a závodní víkend šel od desíti k pěti.

Tréninkům a kvalifikaci tentokrát nedominoval Lukáš Srňánek, ale vedoucí muž průběžného pořadí, Polák Andrzej Owsianka. Nicméně druhá startovní řada vozů Auto-News.cz Team Penske nebyla žádným zklamáním.

Lukáš Srňánek, nedojel
Závod v Mexiku se vůbec nevydařil. Problémy začaly už v tréninku, kdy jsem měl potíže s vyvážením. Kvalifikace dopadla poměrně dobře, třetí místo bylo nad mé očekávání, ovšem závod byl trápením. Z důsledku špatných převodových stupňů se mi nepodařil start, navíc hned v první zatáčce způsobil jeden z polských jezdců nehodu. V průběhu závodu jsem disponoval slušnou rychlostí, která by stačila na pódiové umístění, ale technika byla proti. Nejdříve mi odešel druhý, a o několik kol později, i třetí převodový stupeň. To znamenalo konec. Pro stáj Auto-News.cz Team Penske to byl zatím nejhorší závod sezóny. V dalších podnicích si už nemůžeme dovolit chybovat, je nutné bodovat.

Petr Janík, nedojel
Po vítězství v Mexiku v sérii Busch jsem věřil v úspěch i v sérii Cup. Mechanici mi opět výborně připravili vůz. Nastavení nebylo nejrychlejší, ale na delší vzdálenost vykazoval vůz vysokou spolehlivost. Závod probíhal výborně až do 40. kola, držel jsem druhé místo asi dvě vteřiny za vedoucím mužem a velkým náskokem před třetím jezdcem. Radost mi překazil jezdec se startovním číslem 140, který mne sestřelil na výjezdu z cílové rovinky. Vůz byl značně poškozen, bohužel i po opravě nebyl pojízdný, tudíž jsem byl nucen odstoupit. Přes neúspěch týmu jsme nadále udrželi druhé a třetí místo v průběžném pořadí. Věřím, že v dalším závodě na superspeedway Daytona lépe zúročíme naše zkušenosti.
Vytisknout

Diskuze: COSCAR: Klasický okruh tentokrát nesedl

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Franchi/Vosse

Larbre Competition s hvězdnou sestavou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud