Škrty v kalendáři, Detroit jde z kola ven

iM3, 6. ledna 2009, 19:13 Google+

IndyCar série oficiálně potvrdila zrušení letošního závodu v ulicích Detroitu. Ztráta hlavního sponzora překazila plány nejen sérii, ale i pořadatelům.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Tím pádem nebyli pořadatelé schopni sehnat potřebné finance a chtě nechtě, podnik Belle Isle Detroit musel z kola ven. „Je to smutná zpráva,“ uvedl obchodní ředitel IRL Terry Angstadt.

 „Doufáme, že závod se vrátí v roce 2010. Má naši plnou podporu. Jenže současné ekonomické klima mění naprosto všechno. Do roku 2009 musíme hledět optimisticky a hledat veškeré příležitosti, které se IndyCar naskytnou,“ pokračoval Angstadt.

„Bohužel existují určité pochybnosti, že IndyCar nedokáže sponzorům nabídnout hodnotné protislužby. Jedná se o celou sérii, týmy a závodní tratě.“

Když vznikla mezera, okamžitě se do ní začaly cpát ostatní okruhy. Padají jména jako Nashville, Utah nebo Birmingham. Vedení série však nechce nic uspěchat a raději vyčká na analýzu možností.

Série IndyCar zavítala do města silných motorů dvakrát. Poprvé měli fanoušci možnost vidět infarktový závěr, jenž vyústil v havárii obou aspirantů na titul Scotta Dixona a Daria Franchittiho. V loňské sezóně naopak tvrdý boj mezi Heliem Castronevesem a Justinem Wilsonem.
Vytisknout

Diskuze: Škrty v kalendáři, Detroit jde z kola ven

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

3. etapa - Dakar 2009

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud