Briscoe získává pole, Castroneves penalizován

iM3, 7. září 2008, 12:47 Google+

CHICAGOLAND - KVALIFIKACE; Scott Dixon má nejlépe vykročeno k titulu. Druhé místo na startu za Ryanem Briscoem mu dává výbornou výchozí pozici. Jeho jediný soupeř Helio Castroneves bude po penalizaci startovat z posledního místa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Castroneves - Briscoe

Castroneves - Briscoe | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Po penalizaci při závodě v Detroitu se Castroneves dočkal od komisařů další rány. V Chicagolandu při kvalifikaci přejel na rovince bílou čáru, což je prohřešek proti pravidlům. Scott Dixon uvedl, že pravidlo o zákazu přejetí bílé čáry, do jezdců hustí vedení série při každé příležitosti.

Castroneves tak vlastní chybou přišel o čtvrtý nejrychlejší čas a pokud by chtěl vyhrát, bude muset předjet sedmadvacet vozů.

Třetí místo obsadila výborná Danica Patrick, vedle ni se do druhé řady postaví Tony Kaanan. Pátou příčku si vyjel Marco Andretti, tudíž tři týmoví kolegové hned v řadě za sebou. Pouze Mutoh kazí partu, na oválu zajel jedenáctý nejrychlejší čas.

Do první desítky je ještě vlezl Thomas Scheckter a překvapivě Marty Roth, jenž v Detroitu pro svou velmi malou rychlost ani nestartoval. Nyní mu patří deváté místo!
Vytisknout

Diskuze: Briscoe získává pole, Castroneves penalizován

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Po letní přestávce následuje Brno

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud