Po letní přestávce následuje Brno

iM2, 6. září 2008, 23:03 Google+

Letní měsíce jsou již pryč a FIA GT se po vzrušení z 24 Hours of Spa a městském závodu v Bukurešti vrací k “normálnímu“ závodění. Brno, které je v kalendáři již od roku 2000, bude hostit letošní sedmý závod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Libor Zhoř

Sdílejte článek

Brněnský 5,402 km dlouhý okruh viděl již za osm lety spoustu zajímavých závodů a není důvod, aby tomu letos bylo jinak. Předchozích šest závodů vidělo pět různých vítězných vozů, ze tří různých týmů. Nejúspěšnějším byl Phoenix Carsport, který se svou Corvette naposledy vyhrál v Bukurešti a v Brně bude chtít na tento úspěch navázat. V každém letošním závodě jezdci dostávali, nebo jim naopak byla odebírána, zátěž podle umístění. Nejvíce zátěže si do Brna přivážejí vedoucí borci Bertolini a Bartels. Na kopcovité brněnské trati by to mohl být problém, což je optimální příležitost pro některé z jejich pronásledovatelů.

Mezi hlavní se řadí například rakouský tým Jetalliance, pro který je Brno v podstatě domácím závodem. Dalším kandidátem je Gigawave, který získal již mnoho pódiových umístění, ale na nejvyšší vavřín stále čeká. Nesmí se zapomínat také na SRT, když duo Bouchut s Maassenem prokázali svoje ambice vítězstvím již letos v Monze. PK Carsport se ze začátku sezóny trápil, ale v Bukurešti dojeli se svým Saleenem těsně za pódiem na čtvrtém místě. Vitaphone zde zvítězil již vloni a i přes jejich zátěž je nesmíme nijak odepisovat.

Vytisknout

Diskuze: Po letní přestávce následuje Brno

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rosberg, Nico

1. Belgie: Počasí, chyby, havárie a komisaři

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud