Rebellion pojede také v LMP2 s Orecou

iM1, 13. listopadu 2016, 16:30 Google+

V návaznosti na nedávnou zprávu o přesunu svých závodních aktivit do kategorie slabších prototypů oznámil tým Rebellion Racing, že i v následující sezóně bude jezdit se vozem Oreca.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prototyp Oreca 07 při prvním testu na okruhu Paul Ricard

Prototyp Oreca 07 při prvním testu na okruhu Paul Ricard | foto: Oreca Group

Sdílejte článek

V roce 2014, po šesti sezónách odjetých se šasi Lola, započal švýcarský tým na základě aktualizace technických předpisů úzkou spolupráci s firmou Oreca. Vzniklo šasi R-one, jehož návrh byl dílem týmu a stavbu vozu měla na starosti Oreca. Šest týdnů po prvních testech se týmu Rebellion povedl husarský kousek, když s tímto poměrně syrovým a minimálně odzkoušeným vozem dojel v Le Mans do cíle na 4. místě.

Šasi Rebellion R-one následně v kategorii LMP1 (ve třídě soukromých týmů) vyhrálo 18 ze 21 závodů a tým třikrát v řadě získal týmovou trofej WEC (2014 - 2016). Pokud k tomu přidáme ještě dva předchozí tituly se šasi Lola (2012 a 2013), je tým Rebellion Racing mistrovským týmem s 5 tituly v řadě.

Úspěch vozu R-One položil základ konstrukci Oreca 05 s uzavřeným kokpitem, která se v loňském roce objevila v kategorii LMP2. Z té nyní vychází nový model označený 07, který je jakousi evolucí „nulapětky“ podle nových technických pravidel LMP2 pro sezónu 2017. Nové šasi bylo před několika dny poprvé oficiálně představeno a úspěšně otestováno na dráze, kde v rámci testů splnilo očekávání a naplnilo předpoklady, které do něj konstrukční tým Orecy vkládal. Tým Rebellion si u výrobce objednal 2 šasi Oreca 07 a po svém přestupu do nižší, ale konkurencí nabyté kategorii LMP2, se s nimi bude snažit navázat na své úspěchy z uplynulých let.

Alexandre Pesci, šéf týmu Rebellion Racing: „Po našich dlouholetých úspěších jsme se rozhodli opustit kategorii LMP1 a velmi pečlivě jsme zvažovali veškeré možnosti při výběru nového šasi. Velmi brzy se ukázalo, že nejlepší volbou pro nás je Oreca, která pro nás postavila vítězný vůz Rebellion R-one a poskytla nám špičkovou součinnost. Oreca je v této sezóně velice úspěšná v LMP2 a jsem přesvědčený o tom, že nová Oreca 07 bude i nadále sbírat úspěchy v této velice konkurenční kategorii.

Hugues de Chaunac, šéf skupiny Oreca: „Jsme rádi, že můžeme pokračovat ve spolupráci s Rebellion Racing. Po velké výzvě v podobě R-one a jeho velkém úspěchu bylo logické a přirozené, abychom i nadále rozvíjeli naše vynikající vztahy, které jsme tolik let společně budovali. Příchod tohoto týmu do LMP2 je pro tuto konkurencí nabytou kategorii velmi dobrá zpráva. Rebellion Racing je velice kvalitní tým se spoustou závodních zkušeností, který kategorii LMP2 výrazně posílí. Děkuji Alexandru Pescimu a Bartu Haydenovi za důvěru a volbu pokračování spolupráce s Orecou.

Bart Hayden, týmový manažer Rebellion Racing: „Závody kategorie LMP2 budou v roce 2017 vysoce konkurenční a výběr správného dodavatele šasi je velmi důležitý. U R-one jsme ocenili um a zručnost techniků Orecy. Také jsme byli svědky úspěchů jejich šasi 05 v LMP2, takže pro nás bylo zcela logickou volbou pokračovat v naší spolupráci. Jsme nadšeni touto novou výzvou a těšíme se, až k nám dorazí první z našich nových vozů.

Vytisknout

Diskuze: Rebellion pojede také v LMP2 s Orecou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Automobilka Audi odbočila z vytrvalostního mistrovství světa jiným směrem

Komentář: A nebude to málo Antone Pavloviči...?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud