Conquest Racing propouští Francka Pereru

iM3, 24. dubna 2008, 23:11 Google+

Conquest Racing musel v posledních dnech řešit velký problém. Hlavní sponzor Pererova vozu se ocitl v potížích a stáj by na provoz monopostu neměla finance. Tudíž Perera končí a jeho místo zaujme pilot s dostatečnou podporou za zády.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Camara, Jaime

Camara, Jaime | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Jaime Camara nastoupí už tento víkend v Kansasu a monopost se startovním číslem 34 bude sedlat až do konce roku. O financování jeho vozu se postará společnost Sangari.

Naopak Franck Perera se loučí, bohužel, ne vlastním přičiněním. Současný sponzor Opes Prime se dostal do finančních problémů a byl na něj uvalen konkurz. Pro Erica Bachelarta, majitele stáje Conquest Racing, je tak pohodlnější najmout pilota se silným sponzorem, než narychlo shánět nějakou společnost ochotnou vstoupit do IndyCar.

„Jsme rádi, že se Jaime připojil k týmu. Na druhou stranu jsme smutní, že je to na úkor Francka. Odvedl velmi dobrou práci a necháváme si ho jako rezervního jezdce, ale při odchodu do jiného týmu mu bránit nebudeme,“
řekl Bachelart.

Camara má na kontě tři vítězství v Indy Lights, v loňském roce skončil v konečném hodnocení na šestém místě. „Závodit pro Conquest Racing je obrovskou příležitostí. Mým cílem bylo vždy IndyCar, nikdy jsme se nechtěl vydat do Evropy.“

Conquest Racing tak bude jedinou nově příchozí stájí, která bude čerpat z poznatků zkušeného oválového závodníka, zda-li pro ni bude Camara výhodou se teprve uvidí.
Vytisknout

Diskuze: Conquest Racing propouští Francka Pereru

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

LMS: Charouz Racing System před novou výzvou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud