Vision Racing 2008 Preview

iM3, 20. března 2008, 08:00 Google+

SEASON PREVIEW: Stáj Vision Racing má za sebou tři roky existence. Je čas povýšit, školní léta jsou pryč, nastává čas tvrdé práce, která by měla vyústit v úspěch.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Carpenter, Ed

Carpenter, Ed | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Když Tony George zakládal v roce 2005 Vision Racing, měl pouhé čtyři týdny na přípravu. Odkoupil monoposty od Kelley Racing s spolu se svou ženou rozšířil startovní pole IndyCar série. Zpočátku se nedařilo, ale tvrdou prací se Vision Racing dostával do popředí, avšak prvenství stále schází.

George si z předešlého roku ponechává Foyta IV. a Carpentera. Thomas Scheckter místo nedostal. A.J. Foyt IV. je vnukem slavného čtyřnásobného vítěze Indianapolis 500, zatímco Ed Carpenter je nevlastní syn Tonyho Georga. Jezdecká dvojce je co se týče zkušeností naprosto vyrovnaná. Oba absolvovali 65 startů v IndyCar a v roce 2007 dovezli Vision Racing jedenáctkrát umístění v TOP10. Staronovým manažerem týmů se stal Larry Curry.

LARRY CURRY - manažer týmu
Myslím, že naši závodníci jsou dostatečně poučeni a pochopili, jakým způsobem se zde pracuje. Svůj zimní domácí úkol jsme určitě splnili. Cítíme, že na klasických tratích budeme vzbuzovat větší respekt, chceme získat pár TOP10. Na oválech jsou očekávání jasné, vítězství.












A.J. FOYT IV.
Datum narození: 25. 5. 1984
Místo narození: Hockley, USA
Bydliště: Indianapolis

Jsem nadšený. Máme skvělého týmového manažera Larryho Curryho a jeho syn Matt je můj inženýr. Ke konci minulého roku bylo vidět jak spolu čím dál lépe vycházíme. Letošním cílem - pro mne a Eda - je přivést Vision Racing první vítězství. V roce 2007 jsem dojel třetí, teď potřebujeme ten kopec přeskočit ještě víc, abychom dosáhli na prvenství. Byl by to obrovský úspěch.












ED CARPENTER
Datum narození: 3. 3. 1981
Místo narození: Indianapolis
Bydliště: Indianapolis

Loni jsme začali velmi dobře, ale od května jsem se sezónou nebyl spokojen. Některé věci, které jsme učinili, nám snad letos pomohou. Zřejmě budeme muset zvýšit úroveň, protože přichází mnoho týmů a kvalitními jezdci. Myslím, že na klasických tratích nám dají zabrat, je to jejich silná stránka. Nejdůležitější je vyrovnanost. V minulém roce jsme měli pár dobrých závodů. Jsme schopni dostat se do první pětky, ale nejsme dost vyrovnaní, abychom se tam udrželi.

VISION RACING
Startovní čísla: 2 - Foyt, 20 - Carpenter
Týmový manažer: Larry Curry
Šéfinženýr: Jeff Britton
Šéfmechanik: Keven Kukulewicz

2007 REVIEW
Starty: 52
Vítězství: 0
TOP 5: 3
TOP 10: 21
Pole-position: 0
Kol ve vedení: 15
Nejlepší pozice v kvalifikaci: 5
Nejlepší pozice v závodě: 3
Dojezdů do cíle: 36
Vytisknout

Diskuze: Vision Racing 2008 Preview

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

bourdais, sébastien

Newman Haas Lanigan nestihol testy v Sebringu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud