Nedobytná tvrz Audi?

iM2, 6. července 2008, 20:48 Google+

Pokud-li je v DTM nějaká trať, na které se má Audi blahobytně, je to Zandvoort. Tři z posledních čtyř závodů na pobřeží Severního Moře čtyři kruhy vyhrály. Vloni zde Audi obsadilo první čtyři místa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jarvis, Olivier

Jarvis, Olivier | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Tři ze čtyř pilotů továrního týmu Audi Sport Team Abt Sportsline zde již v minulosti vyhráli: Mattias Ekström zde slavil první vítězství v DTM v roce 2002. V roce 2004 zde triumfoval při své cestě za titulem, v roce 2006 zde vyhrál Tom Kristensen, v roce 2007 byl vítězem Martin Tomczyk.

Jen Timo Scheider zatím ještě v Holandsku nestál na stupních vítězů. I tak platí Scheider za určitého specialistu na trať Zandvoort, již dvakrát zde stál na pole position. Vloni zde dominoval tréninkům. Timo do Holandska cestuje s jediným cílem: Upevnit svoje průběžné vedení vítězstvím na Zandvoortu.

Předpoklady k tomu jsou: Nová Audi A4 DTM by mohla využít své technické výhody na zatáčkovité trati. Letos poprvé budou vozy Audi letošní specifikace lehčí než jejich aktuální konkurenti od Mercedesu.

Také jezdci ve starších vozech zde budou mít větší možnost se ukázat než na minulém závodě na Norisringu. Oliver Jarvis, Alexandre Prémat, Mike Rockenfeller i Markus Winkelhock mají Zandvoort za svoji oblíbenou trať.

Nesmíme zapomínat, že nebýt toho, že s Audi to vloni nebylo zrovna nejlepší a tovární tým potřebovat body jako sůl, vyhrál by zde vloni Alexandre Prémat, který ovšem svoji vedoucí pozici přepustil Tomczykovi.
Vytisknout

Diskuze: Nedobytná tvrz Audi?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Snížení hmotností starých vozů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud