Mercedes má dveře po Kubicu stále otevřené

iM2, 13. března 2015, 00:22 Google+

Byl krátký test v roce 2013 předzvěstí větší spolupráce mezi Robertem Kubicou a Mercedesem v DTM? Německý výrobce Polákovi slíbil kokpit v Mercedes-AMG C63 DTM na požádání.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schumacher, Ralf

Schumacher, Ralf | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Sezona DTM začíná v letos v květnu. Můžeme se těšit na nová pravidla, ta tam jsou měkčí gumy a každý závodní víkend uvidíme dva závody. To vše by mělo posloužit k přilákání většího množství diváků. Promotér DTM je také velice rád za to, že se v sérii prezentují dva bývalí jezdci Formule 1 - Timo Glock (BMW) a Paul di Resta (Mercedes). 

Nicméně v budoucnu bychom se mohli dočkat dalšího slavného jména. O Robertovi Kubicovi se mluví jako o potenciálním nováčkovi už asi dva roky. Polák, jehož kariéra v F1 musela být ukončena po nehodě v rally v roce 2011, kdy málem přišel o ruku, totiž v lednu roku 2013 testoval s Mercedesem. 

Po testech s C-Klasse Mercedes jezdci učinil nabídku. Tu ale Robert Kubica odmítl. "Rozhodl jsem se pro rally, ačkoliv je to stokrát těžší," říká rodák z Krakova. Ve WRC se ale stále hledá, občas se mu podaří zazářit v nějaké zkoušce, ale celkové výsledky nejsou nijak oslnivé. To by ovšem mohlo vést brzy ke změně názoru. 

Pokud by se Kubica rozhodl pro návrat na závodní okruhy, tak by pak dle jeho slov bylo DTM první volbou. U Mercedesu má otevřené dveře. "S Robertem mě pojí osobní přátelství, ale on se plně zaměřil na rally," říká sportovní šéf Mercedesu, Toto Wolff. "Pokud by se měl rozhodnout, že chce dělat DTM, tak jsem mu řekl, že tu vždy bude auto, na jehož zadním skle bude 'KUB' [v DTM se používají zkratky jmen]. Momentálně ale radši jezdí po lesích."
Vytisknout

Diskuze: Mercedes má dveře po Kubicu stále otevřené

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Paffett: Více závodů je větší šancí na úspěch

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud