Paffett: Více závodů je větší šancí na úspěch

iM2, 11. března 2015, 18:52 Google+

Dřívější šampion DTM, Gary Paffett, stejně jako spousta jeho kolegů vítá nový formát závodních víkendů v DTM. U pilotů během roku 2015 ale očekává o něco větší obezřetnost.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Dva závody a větší akce, ale také větší obezřetnost. Přesně toto očekává od sezony DTM roku 2015 Gary Paffett. Dřívější šampion DTM totiž nevěří, že by piloti v obou závodech během víkendu šli do plného rizika. Paffett v rozhovoru pro německý motorsport-total.com přiznal, že očekává závody, ve kterých se nedočkáme těsných duelů a předjížděcích manévrů. 

Dle názoru Brita budou totiž jezdci ve srovnání s rokem 2014 obezřetnější. "Cílem samozřejmě je udržet auto v celku po oba dva dny. Ale jakmile my, piloti, sundáme v sobotu odpoledne helmy, tak by to mohlo vypadat úplně jinak. Musíme si být vědomí toho, že naši kluci [mechanici] by auto v noci na neděli nemuseli kompletně znovu postavit," říká rozvážně Gary Paffett.

Pokud by tedy v sobotním odpoledním závodu někdo auto silně poškodil, v neděli by se už nemusel představit. "Nehoda by vás pak mohla znevýhodnit. Jako jezdec tak budete muset pravděpodobně jet o něco obezřetněji. Jinak nikdo nemůže předvídat, co se stane, když už se do toho jednou dostanete. Tam bude všechno možné.

Nicméně my, piloti, budeme mít na paměti, že v ideálním případě bychom měli mít i po prvním závode plně funkční auto. Nevěřím ale tomu, že by závody byly kvůli tomu nudné. I nadále uvidíme předjížděcí manévry, už kvůli DRS. Na těch sobotních to ale bude vyžadovat trochu více obezřetnosti."


Gary Paffett jel naposledy o titul v roce 2012

Paffett si ale uvědomuje, že více závodů nabízí více šancí. "V uplynulých letech byl problém DTM v tom, že jste měli jen deset závodů. Špatný závod tak měl důsledek, protože v něm spočívala desetina vaší šance. Bylo hrozně těžké to kompenzovat. Teď je na programu 18 závodů. Díky tomu máte 18 příležitostí získat body. Každý tak má více šancí. To není dobré jen pro nás, jezdce, ale také pro diváky. Díky tomu bude celá show atraktivnější. Neměli bychom zapomínat: Bez diváků bychom zde nebyli. Musíme jednoduše sledovat to, aby se bavili."
Vytisknout

Diskuze: Paffett: Více závodů je větší šancí na úspěch

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mortara, Edoardo

Podaří se Mortarovi letos zabojovat o titul?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud