Změna u Kubici: Vymění ME v rally za DTM?

iM2, 17. ledna 2013, 18:16 Google+

Robert Kubica je připraven testovat příští týden Mercedes C-Klasse DTM ve Valencii, odhaluje to vydání Magazínu Autosportu. Jedná se o velmi zajímavou změnu, protože Kubica byl před podpisem smlouvy na ME v rally. Polák dokonce vybíral ze dvou nabídek - M-Sportu (Ford) a Citroënu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Robert Kubica neabsolvoval žádný okruhový závod od jeho nehody na Ronde di Andora Rally před dvěma lety. Ve druhé polovině roku 2012 začal se závody rally. Všichni přitom čekali, že bude letos jezdit ME v rally. Během prvního testu s DTM by si měl ověřit, zda-li by tento vůz vůbec zvládl řídit. Není také jisté, pokud by se Robert opravdu pro DTM rozhodl, jestli by jeho ruka zvládla vydržet po celou dobu závodu.

Závodění v DTM by se určitě dalo skloubit i s programem v rally. V rally už přitom Citroën i Ford upravili (díky výjimce od FIA) svůj vůz tak, aby mohl Polák jezdit právě s jejich vozem (sekvenční řazení nahradili řazením pomocí pádel pod volantem - stejné jako u starých vozů WRC). "Pokud by chtěl, tak už mohl s naším vozem vyjet," říká Xavier Mestelan-Pinon, šéftechnik Citroënu.

"Speciálně pro něj vyvinutý systém jsme již ve dvou soutěžích na konci minulého roku vyzkoušeli. Fungoval bezchybně. S výjimkou od FIA nebyl problém, čas potřebný pro přeřazení jsme přizpůsobili, aby byl stejný jako u sekvenčního řazení. Víme, že má rally opravdu rád. V budoucnu by mu navíc Citroën mohl nabídnout oboje: rally i okruhy [naráží tím na plánovaný vstup francouzské značky do WTCC]."

Mercedes odmítl tyto spekulace komentovat. Kádr Mercedesu v DTM by mohl příští rok oplývat zvučnými jmény. Vedle spekulací ohledně Kubici se o sedačku více či méně ucházejí i bývalý pilot Williamsu Bruno Senna, testovací pilot Sauberu Robin Frijns nebo Nick Heidfeld.

Vytisknout

Diskuze: Změna u Kubici: Vymění ME v rally za DTM?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Paffett: Rok 2012 byl mým nejlepším

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud