Pátek skončil pro Čechy předčasně

Jozef Smrtník, 15. března 2008, 09:13 Google+

Český tým nezačal závodní víkend A1GP v Mexiku ideálně. Navrátilec Filip Salaquarda zahájil jízdy slušným 11. místem v trénincích nováčků, volný trénink ale skončil po smyku předčasně. Salaquarda se do kokpitu A1GP vrátil po roční přestávce, dosud jel závod jen v Šanghaji 2007.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Salaquarda, Filip

Salaquarda, Filip | foto: A1 Grand Prix Media

Sdílejte článek

Hlavním cílem bylo opětovné přivyknutí na vůz A1GP. Filip odjel 17 a 13 kol v průběhu dvou tréninků, nejlepší čas měl hodnotu 1:24,196. Ten zajel ve druhém tréninku a znamenal celkové 11. místo.

Volný trénink bohužel skončil pro Čechy předčasně. Salaquarda se hned v prvním letmém kole zlepšil na 1:23,241, ale v následném kole ztratil v zatáčce vedoucí na zadní rovinku kontrolu nad vozem. Ten nebyl příliš poškozen, ale páteční jízdy pro tým skončily.

Filip Salaquarda: „Škoda, že jsme skončili tak brzo, protože jsem se ve voze cítil dobře. Bohužel vůz byl nedotáčivý a v zatáčce mě to vyneslo z ideální stopy. Hrbol mě pak nakopnul do smyku. Měl jsem štěstí, že jsem v té rychlosti do ničeho tvrdě nenarazil, ale trénink pro nás skončil. Tréninky nováčků proběhly dobře, na vůz jsem si i přes roční přestávku rychle zvyknul. Když se podívám na časy z tréninku, tak stále věřím, že ve zbytku víkendu budeme bojovat o body.”

A1GP v Mexiku našeho času
Sobota 15. března

18.00 - 3. volný trénink
21.15 - kvalifikace
Neděle 16. března
18.00 - Sprint
22.00 - Hlavní závod
Livetiming a livevideo: www.a1gp.com

Záznam obou mexických závodů přinese jako obvykle Česká televize. Přenos pustí v pondělí 14.55 na svém programu ČT4 Sport.

Tisková zpráva BPA sport marketng, a.s.
Foto: A1 Grand Prix Media

Vytisknout

Diskuze: Pátek skončil pro Čechy předčasně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jarvis, Oliver

Mexickú vlnu rozbieha Veľká Británia

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud