Salaquarda doháněl páteční ztrátu

Jozef Smrtník, 16. března 2008, 09:01 Google+

Filip Salaquarda kvalifikoval v Mexiku vůz českého týmu na 22. místo pro Sprint a do Hlavního závodu vyrazí z 21. pozice. Stáj měla v sobotním tréninku hodně napilno, doháněla totiž chybějící kola z pátku a snažila se vyladit vůz pro kvalifikaci i závody.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Král, Josef

Král, Josef | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Navíc musela použít novou sadu pneumatik, protože jeden plášť byl po páteční nehodě poškozen.

Salaquarda v posledním volném tréninku odjel 17 kol a dosáhnul nejlepšího času 1:23,611, což znamenalo 21. místo.

První kvalifikaci Filip odjel na starých pneu, takže byla v podstatě jen na zahřátí. Ve druhé pak zrychlil na 1:22,373, nicméně ani to nestačilo na lepší než 22. místo na startu Sprintu. Další dva kvalifikační kola určila pořadí na startu Hlavního závodu, Salaquarda zajel svůj nelepší čas dne v tom posledním s hodnotou 1:22,333, což znamená 21. místo.

Startovní pole je v Mexiku mimořádně vyrovnané, v kvalifikaci pro Hlavní závod se všechny vozy vešly do 2,1s.  Nedělní boje tak budou hodně vyrovnané a otevřené.

Filip Salaquarda: „V podstatě pořád doháníme včerejší nehodu. Museli jsme kvůli ní dát ráno do tréninku nové pneumatiky, takže nám pak jedna sada chyběla v kvalifikaci. Při tak malých odstupech pak i takové maličkosti hrají roli. Ve Sprintu se dá těžko pomýšlet na posun vpřed, Hlavní závod je ale o něčem jiném Chci jet svým tempem a vyhnout se problémům, tréninky i kvalifikace ukázaly, že tady asi nebude o drama nouze. Závody jsou ve srovnání s kvalifikací mou silnější stránkou, takže doufám, že to potvrdím i tady.“

A1GP v Mexiku našeho času
Neděle 16. března
18.00 - Sprint
22.00 - Hlavní závod
Livetiming: www.a1gp.com

Záznam obou mexických závodů přinese jako obvykle Česká televize. Přenos pustí v pondělí 14.55 na svém programu ČT4 Sport.

Tisková zpráva BPA sport marketing, a.s.
Foto: BPA sport marketing, a.s.

Vytisknout

Diskuze: Salaquarda doháněl páteční ztrátu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Zaugg, Adrian

Pole position patrí Kanade a Južnej Afrike

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud