Dravci na start připravit!

Pavel Stavebník, 10. dubna 2007, 16:53 Google+

GP2 PREVIEW; Šampionát GP2 se intenzivně připravuje na svoji třetí sezonu. Velmi populární seriál je v tuto chvíli skutečnou předsíní Formule 1 a hledá se nástupce Rosberga a Hamiltona.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Celá polovina početného startovního pole jezdců je tvořena začátečníky, kteří čekají s nebývalým odhodláním na svůj první start. Deset pilotů pojede šampionát podruhé a tři v něm startují od jeho zrodu. Rozhodně nejzkušenější je Xandi Negrao, který nechyběl ani na jednom testu či závodě, na druhé straně stojí čerstvě potvrzený Ho-Pin Tung, který ve voze Dallara GP2 neodjel zatím ani kolo.

Mezi velké favority lze počítat obhájce obou titulů v Poháru týmů ART Grand Prix, který vsadil na di Grassiho a Ammermüllera. Negrao bude vést po odchodu Piqueta stáj Minardi Piquet Sports, ale zatím se v předešlých sezonách nedokázal prosadit. Slibné šance má i iSport se zkušeným Glockem a Zuberem. Naopak riskovat se rozhodl Arden, který vsadil na nadějné ale málo zkušené mladíky Zaugga a Sennu. FMS International povede expilot F1 Pizzonia.

Dallara modifikovala vozy především po stránce aerodynamického přítlaku a variability pro možné změny nastavení. Úpravou prošel i čtyřlitrový osmiválec Renault, který monoposty pohání a obutí zajišťuje i nadále Bridgestone. Zatímco F1 startuje s drážkovanými pneumatikami, v GP2 se znovu pojede se slicky.

První závod je za dveřmi, po roční přestávce se seriál vrací do Bahrajnu, kde se budou rozdávat první mistrovské body již tento víkend.

 

Vytisknout

Diskuze: Dravci na start připravit!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kinch/Kirklady

Nigel Mansell bude startovat v Silverstone

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud