Nürburgring: Wickens slaví první vítězství

iM2, 17. srpna 2013, 13:28 Google+

ZÁVODNÍ VÍKEND NÜRBURGRING; Tento víkend se jede DTM na slavné závodní trati na německém Nürburgringu. Sledujte s námi průběh víkendu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wickens, Robert

Wickens, Robert | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Závod:
Robert Wickens získal svoje první vítězství v DTM po chaotickém závodu na Nürburgringu, který se jel za mokra i za sucha. Klíčovým faktorem k jeho vítězství bylo několik povedených předjížděcích manévrů před polovinou závodu. Poté, co předjel do té doby čtvrtého Miguela Molinu v šikaně 18. kola, tak následoval skvělý předjížděcí manévr vnitřkem na Augusta Farfuse na BMW a Adriana Tambaye na Audi ve 2. zatáčce.

Pak se jezdec týmu HWA začal pomalu přitahovat na průběžně vedoucího muže šampionátu, Mika Rockenfellera na Audi, který se do vedení dostal díky tomu, že byl prvním, kdo přezul na mokré gumy, když začalo pršet. Jezdec týmu Phoenix však poprvé měnil gumy ještě před oknem pro pit stopy, a tak jel strategii tří zastávek, zatímco Wickens a většina pole si vystačila se dvěma.

Robert snížil ztrátu na Mika z původních 27s před jeho druhou zastávkou na 13s před jeho poslední zastávkou, což znamenalo, že Kanaďan byl schopen přejet Němce při jeho zastávce. Vítěz kvalifikace, Augusto Farfus, který byl v úvodních mokrých kolech na slickách ve vedení, cílem projel jako druhý, zatímco Christian Vietoris předvedl nenápadný výkon, ale stačil mu na třetí místo v cíli.

Rockenfeller, který byl po prvním kole poslední, protože se v postartovní tlačenici vyhýbal Joeymu Handovi, a tak se dostal mimo trať, dojel čtvrtý a zvýšil svoje průběžné vedení v šampionátu na 35 bodů. Druhým je v průběžném pořadí Vietoris na Mercedesu, třetí je Wickens také na voze s trojcípou hvězdou a obhájce titulu, Bruno Spengler, je až čtvrtý (více zde).

Po dlouhém čekání se bodů za páté místo dočkal Martin Tomczyk, který se vyvaroval mele po startu, po které skončili ve druhé zatáčce roztočení Edoardo Mortara, Mattias Ekström a Timo Scheider. Marco Wittmann, který se také dostal mimo trať, když po startu vedl pole na mokré trati na slickách, byl sedmý. Následoval ho na osmém místě Miguel Molina, pro kterého se v DTM jedná o první body v letošním roce.

Asi tak ve třech čtvrtinách závodu kolidoval se Spenglerem Filipe Albuquerque, ten jezdce BMW připravil o body. Závod k zapomnění měl i Gary Paffett, který dojel až 17. a na vítěze ztratil více jak kolo. Důvodem byla nepovedená strategie Brita a Roberta Merhiho, kteří ve svých prvních zastávkách zariskovali a nasadili slicky, když zrovna pršelo asi nejsilněji.

Výsledky závodu:
zde

Výsledky kvalifikace: zde

Výsledky volného tréninku: zde
Vytisknout

Diskuze: Nürburgring: Wickens slaví první vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheider, Timo

Scheider bojovně: Vítězství jsou mým cílem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud