Cristiano da Matta získává formu

iM3, 29. listopadu 2006, 11:47 Google+

Brazilský pilot ChampCar se po děsivé havárii před necelými čtyřmi měsíci vrací do původní formy a brzy bude připraven usednout za volant závodního vozu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
da Matta, Cristiano

da Matta, Cristiano | foto: Augie Hermenegildo

Sdílejte článek

Da Matta strávil v komatu měsíc a jeho život byl krátce po havárii v ohrožení. „Mimo závodní dráhu jsem nebyl od svých šesti let, takže je to pro mne velmi těžké,“ řekl Da Matta. „Doktorům jsem slíbil, že nebudu myslet na svou budoucnost, protože by to mohlo zhoršit mé zotavení. Avšak myslím, že slib nedodržím.“

Cristiano da Matta trénuje každý den, přesto se ještě nemůže oddávat koníčkům, které před havárií provozoval. Jedním z jeho nejoblíbenějších tréninků bylo horolezectví, avšak tento sport je pro da Mattu zatím příliš nebezpečný.

„Fyzicky se cítím velmi dobře, prakticky připraven. Ale nemůžu riskovat další zranění hlavy, takže budu ještě nějakou dobu čekat,“ reagoval da Matta na horolezecký koníček.

Šampión série ChampCar si chce nejprve v příštím roce zajezdit v motokárách a potom bude hledat uplatnění ve vyšších sférách motosportu.

Foto: Augie Hermenegildo

Vytisknout

Diskuze: Cristiano da Matta získává formu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

da Matta, Cristiano

RuSPORT byl prodán

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud