Poslední trénink pro Hornishe

iM3, 10. června 2006, 10:44 Google+

Jeho nejrychlejší kolo bylo o jednu desetinu vteřiny rychlejší než ve včerejší kvalifikaci a Hornish se tak stává velkým favoritem závodu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dixon - Manning

Dixon - Manning | foto: Target Chip Ganassi Racing

Sdílejte článek

Poslední čtvrtý trénink se koná za účelem posledního nastavení vozu na závod. Jezdci se vždy snaží dovést monopost do boxu nepoškozen, jízdě v „balíku“ ostatních pilotů se tedy raději vyhýbají, aby nedošlo k havárii. Tento trénink tomu však vůbec neodpovídal, diváci na tribunách měli často možnost vidět dva vozy vedle sebe v jedné zatáčce, Američany řečeno: „two-wide battles“

Při závěrečné příležitosti seznámit se dokonale s tratí byla na krátko vyvěšena žlutá vlajka. Helio Castroneves přibyl k seznamu jezdců, které dohání Eddie Cheever Jr. k záchvatům zuřivosti. V minulém závodě ve Watkins Glen měl se synem bývalého jezdce formule 1 čest Marco Andretti, jenž díky Cheeverově nepozornosti přišel a průbežné třetí místo.

V posledním kole čtvrtého tréninku na Texas Motor Speedway si Cheever držel vnější stopu a Castroneves zamířil k vnitřní části okruhu. Cheever Brazilci nenechal ani kousek prostoru a Castroneves byl nucen vyjet na trávník, aby unikl havárii.

Při vjezdu do boxu pohrozil na stojícího Cheevera pěstí. Jakmile zastavil, ještě ani nesundal helmu a zamířil k Cheeverovi. Pravděpodobně si chtěl pohovořit o jeho závodním stylu.

Závěrečný trénink vyhrál Sam Hornish před Castronevesem, Wheldonem a Dixonem. „Banda čtyř“ opět diktovala tempo a v závodě se můžeme těšit na pěkné noční souboje o prvenství. Nešťastný Bryan Herta, který v kvalifikaci zajel jedenáctý nejrychlejší čas musel měnit motor a do závodu odstartuje jako osmnáctý.  

foto: Target Chip Ganassi Racing

Vytisknout

Diskuze: Poslední trénink pro Hornishe

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Patrick, Danica

Bobby Rahal mění šasi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud