Sam Hornish potřetí na pole-position

iM3, 9. června 2006, 18:38 Google+

Americký pilot série IRL získal již své třetí pole-position v roce a deváté v kariéře.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hornish jr., Sam

Hornish jr., Sam | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

Od druhého Dana Wheldona jej dělilo pouhých 0.0041 vteřiny, naopak poslední Buddy Lazier zaostal za Hornishem o půl vteřiny. Závod na oválu Texas Motor Speedway se bude konat v noci ze soboty na neděli za umělého osvětlení.

„Vůz byl trochu pomalejší a nemohl jsem jet rychle, jak jsem potřeboval. Nakonec to ale na pole-position stačilo,“ těšil se ze svého úspěchu Hornish. Sezóna probíhá v duchu bojů mezi týmem Penske (Castroneves, Hornish) a týmem Ganassi (Wheldon, Dixon). Hornish získal důležité vítězství v Indianapolis 500, zatímco Dixon exceloval minulý týden na klasickém okruhu ve Watkins Glen.

Loňský vítěz Tomas Scheckter zajel pátý nejrychlejší čas, vedle něj se postaví Tony Kaanan. Nejlepší nováček roku Mario Andretti odstartuje z devátého místa. Týmový kolegové Tony Kaanan a Dario Franchitti jej sice překonali, ale i tak může být Andretti spokojen.

Naopak tým Bobbyho Rahala vyměnil podvozky Penske za Dallaru a jeho jezdci si na nové chování vozu ještě pořádně nezvykli. „Dallara má lepší přilnavost, ale ještě musíme najít cestu, jak být rychlejší,“ komentovala své patnácté místo Danica Patrick.

foto: Ron McQueeney/IRL

Vytisknout

Diskuze: Sam Hornish potřetí na pole-position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kox/Lamy

Enge nejrychlejší v testu Le Mans

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud