Bobby Rahal mění šasi

iM3, 9. června 2006, 23:16 Google+

Tým Rahal Letterman Racing tento víkend přechází na podvozky Dallara a se stávajícím partnerem Panoz po třech letech ukončuje smlouvu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Patrick, Danica

Patrick, Danica | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Buddy Rice dokázal v roce 2004 s Panozem vyhrát tři závody včetně slavné Indy 500 a navíc získal tým RHL devět pole-position. Buddy Rice stál na prvním místě pětkrát, Danica Patrick třikrát. Jenže úspěch slavné americké šasi narušila italská Dallara a z posledních třiadvaceti závodu si odnesla dvacet vítězství.

„Je to těžké jako srovnávat jablko s pomerančem,“ odůvodňoval změnu Ray Leto, generální manažer týmu. „Testy v aerodynamickém tunelu ukázaly jen nepatrné rozdíly, ale na trati musíme s Panozem zvýšit přítlak, aby jsme měli stejně stabilní vůz jako Dallara.“

Majitel týmu Bobby Rahal se o výměně rozhodl již při závodě v Motegi. Jeho volbu zapříčinil fakt, že podvozky Panoz nestačí na konkurenci. „S Dallarou jsme jeli v Indy roku 2002 a Kenny Brack absolvoval celou sezónu 2003, máme tedy všechna potřebná data,“ pokračoval Leto. Inženýři Rahal Letterman Racing budou využívat své zkušenosti a celý tým vzhlíží do druhé poloviny sezóny s nadějí na úspěch, zatím si však musí Buddy Rice a Danica Patrick na nový podvozek zvyknout.

foto: IndyCar Media

Vytisknout

Diskuze: Bobby Rahal mění šasi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Piquet jr., Nelson

Piquet nejrychlejší, ale penalizován

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud