Piquet nejrychlejší, ale penalizován

Daniel Šupa, 9. června 2006, 20:40 Google+

Velká Británie - kvalifikace; Přestože byl v dnešní kvalifikaci nejrychlejší Brazilec Nelson Piquet, z pole position bude do zítřejšího delšího závodu startovat domácí jezdec Adam Carroll.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Piquet jr., Nelson

Piquet jr., Nelson | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Ve volném dopoledním tréninku ukázal svoji rychlost suverén úvodu sezony Nelson Piquet.  Po problémech v úvodu kvalifikace a pilné práci mechaniků zajel pak vynikající čas také odpoledne. Jeho 1:29,029 bylo o 75 setin vteřiny lepší, než výsledné pole position druhého nejrychlejšího Carrolla. Penalizace za ranní předjíždění pod vyvěšenými žlutými vlajkami však posunula Nelsona nejen na čtvrté místo, ale především za hlavního soupeře v šampionátu Hamiltona.

V Británii došlo ve startovním poli k několika změnám. Z týmu iSport dostal vyhazov Tristan Gommendy, kterého nahradil Timo Glock a ihned se uvedl pátým nejlepším časem. Němec tak uvolnil místo u BCN, na které byl angažován bývalý pilot stáje Giancarla Fisichelly Luca Filippi. O avizovaném záskoku Janiho za Lapierra a Conwaye za Pla jsme vás už informovali. Nutno však přiznat, že od testovacího jezdce stáje Toro Rosso Janiho se čekal lepší než 22. kvalifikační čas.


Foto: www.gp2series.com

Vytisknout

Diskuze: Piquet nejrychlejší, ale penalizován

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Allmendinger, A.J.

Allmendinger dostal padáka

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud