2. Velká Británie: Hamiltonovo druhé double

Daniel Šupa, 11. června 2006, 14:09 Google+

Britský pilot stáje ART Grand Prix prokázal v dnešním dopoledním závodě opět svoji převahu a po startu z osmého místa letos již podruhé vyhrát jak sobotní, tak nedělní závod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Startovní manévr zvládl včera osmý Porteiro výborně a v první zatáčce si udržel vedení před Piccionem, Pantanem, Piquetem. Tvrdě spolu bojovali Carroll a Hamilton. Zezadu startující Glock se vydal vstříc bojovnému výkonu skrz celé startovní pole. Opačný scénář potkal Premata, který byl po hodinách po Zuberovi druhým odstoupivším jezdcem závodu.

Porteiro zvyšoval náskok před Piccionem, brzdícím Piqueta. Následující Pantano vzdoroval Hamiltonovi. Dalším defenzivně naladěným jezdcem byl Fairuz Fauzy, který na sedmém místě odolával všem pokusům o předjetí. Tým Arden si dnes prožil velké zklamání, když spolu kolidovali oba jeho jezdci Ammermuller a zaskakující Jani. Následovala žlutá fáze k velké smůle vedoucího Porteira.

Hamilton zaútočil úspěšně na Pantana, později dostihl i Piqueta marně se snažícího pokořit Piccioneho. Porteiro znovu unikal na čele. Před Maggotts se objevila zmíněná trojice vedle sebe bok po boku, projet mohl však jen jediný a byl to dnes opět suverénní Hamilton, Brazilec musel až na trávu, díky čemuž ho překonali ještě Carroll a Pantano.

Hamilton se rychle blížil nezkušenému, přesto výborně jedoucímu Porteirovi ze stáje Campos. Španěl bojoval srdnatě a několik kol vzdoroval, přesto se neubránil. Vedoucí jezdec průběžného pořadí si následně jel pro své letošní páté vítězství s nejrychlejším kolem závodu na účtu.

Čtvrtý Carroll však cítil příležitost znovu vystoupit na stupně vítězů a když překonal Piccioneho, vedl až do konce závodu vláček jezdců na bodovaných pozicích těsně za zadním spoilerem tentokrát nechybujícího Porteira. Všichni útočili a zároveň bránili své pozice, ke změně ale už nedošlo.


Foto: www.gp2seriae.com

Vytisknout

Diskuze: 2. Velká Británie: Hamiltonovo druhé double

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Castroneves, Helio

Texas: Castroneves upevňuje vedení

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud