Pantano triumfuje i v Silverstone + FOTO

Daniel Šupa, 5. července 2008, 22:56 Google+

VELKÁ BRITÁNIE – 1. ZÁVOD; Expilot formule 1 Giorgio Pantano exceloval po nepříliš vydařené kvalifikaci v dnešním závodě a po zaslouženém vítězství zvýšil náskok v šampionátu na 13 bodů. Včera nejrychlejší Senna nezvládl tlak a další favorit Grosjean opotřeboval pneumatiky dlouho před cílem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pantano, Giorgio

Pantano, Giorgio | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Při startovním manévru si synovec Ayrtona Senny udržel první pozici, výborně reagoval di Grassi, jenž postoupil přes Grosjeana a Zubera na druhé místo. Ve čtvrtém kole ale Brazilec chyboval a výletem mimo dráhu klesl na pátou pozici, stejný osud byl přichystán i pro Zubera, ten však klesl až za první desítku.

Rakušan zvolil jinou strategii a brzkou zastávkou v boxech se vrátil do hry o bodované pozice. Senna takové štěstí neměl a komplikace v boxech ho stály další místa. V čele jezdil po výměně pneumatik di Grassi, následoval Grosjean, Pantano, Kobayashi, Zuber, Chandhok a Senna.

Japonec ztratil kontrolu nad vozem a odstoupil. S blížícím se závěrem závodu stupňoval Pantano rychlost a po pěkných duelech předjel jezdce před sebou vstříc třetímu letošnímu vítězství. O jeho převaze svědčí i nejrychlejší kolo v závodě.

Druhý skončil di Grassi a třetí Chandhok. Bramborová medaile vyšla na Buemiho, který využil problémů Grosjeana a Zubera s pneumatikami a znovu chybujícího Senny, kteří si rozdělili s Filippim poslední bodované pozice.

Průběžné pořadí můžete shlédnout zde

 

Vytisknout

Diskuze: Pantano triumfuje i v Silverstone + FOTO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Senna, Bruno

Senna triumfoval v kvalifikaci

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud