Dobří holubi se vracejí?

Petr Stejskal, 22. ledna 2006, 23:08 Google+

Se vzrůstající popularitou ChampCar a se vzrůstající finanční náročností IRL se začínají objevovat spekulace o návratu některých jezdců či týmů, kteří šampionát opustili.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Carpentier, Patrick

Carpentier, Patrick | foto: Photo by Michael Levitt, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Již na konci minulého roku se hovořilo o týmu Target Chipa Ganassiho a jeho možném startě v posledním závodě v Mexiku, ale nakonec z toho nic nebylo. Nových informací mnoho není, ale zdá se že by se červené vozy mohly znovu objevit letos na tratích několika závodů ChampCar. Dalším možným navrátilcem je tým Andreti-Green, původně startující jako KOOL-Green. Ten letos přišel v IRL o status továrního týmu Hondy a s tím i o výraznou finanční podporu a tak se začíná poohlížet po možnostech levnějšího závodění. Mluví se ale spíše až o roce 2007, kdy se začne závodit s novými monoposty.

Do jezdeckého pole by se znovu rád zařadil Patrick Carpentier, jehož současný tým, Cheever Racing, přišel o hlavního sponzoru (firmu Red Bull) a proto svoji činnost v IRL ukončil. Nebude to mít ale lehké, protože o místo v ChampCar se zajímá mnoho dalších jezdců. Mezi ně patří i současný testovací jezdec McLarenu, Pedro de la Rosa. Ten by chtěl znovu závodit, ale dle jeho vlastních slov k tomu v F1 moc nevidí příležitost.

Foto: Michael Levitt, USA LAT Photographic

Vytisknout

Diskuze: Dobří holubi se vracejí?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ranger, Andrew

ChampCar Atlantic v roce 2006

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud