ChampCar Atlantic v roce 2006

Petr Stejskal, 22. ledna 2006, 22:51 Google+

ChampCar Atlantic - stará známá v novém kabátě. Co nás čeká? Nové šasi, nový motor, nová cena a nová prémie 2 miliony dolarů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ranger, Andrew

Ranger, Andrew | foto: Augie Hermenegildo

Sdílejte článek

Tak jako F1 má GP2, i ChampCar má svoji "juniorku". Tu čekají v letošním roce poměrně významné změny. Opustil ji dlouholetý partner Toyota, kterého ale jako dodavatele motorů nahradí Cosworth a zároveň s tím přijde i nové šasi Swift. Mnoho jezdců si také brousí zuby na prémii 2 miliony amerických dolarů pro vítěze šampionátu.

Poprvé na Svatého Valentýna

Nový vůz série Atlantic jsme zatím měli možnost vidět pouze na skicách od výrobce a všechny závodní týmy také zatím testují se starými vozy. Oficiální představení je naplánované na den sv. Valentýna, 14.2. v Petersenově automobilovém muzeu v Los Angeles.

"Tohle auto představuje novou generaci našeho závodění a my bychom chtěli využít příležitosti představit tuto krásku a vzdát hold minulosti i budoucnosti série Atlantic", řekl Vicki O'Connor, výkonný ředitel šampionátu.

Předváděčky se zúčastní představitelé týmu, sponzorů, jezdci a mnoho dalších celebrit. Nebude chybět také Kevin Kalkhoven, jeden se spolumajitelů ChampCar. Očekávat se dá několik oznámení týkajících se budoucnosti nejen ChampCar Atlantic, ale také samotných ChampCar.

Kolik jezdců uvidíme?

Nové podmínky, nové šasi a především nízka cena závodění a dvoumiliónová prémie na konci sezóny zvedla zájem o tuto sérii do poměrně nebývalých výšin.

Posledním počinem je oznámení "super" týmu Gerryho Forsythea, který nasadí v letošním roce 4 vozy. Za volantem se objeví několik vycházejících hvězd s poměrně zajímavým resumé. Pětadvacetiletý Leo Maia se může pyšnit titulem z Barbre Dodge Pro Series z roku 2003, první a druhé místo z Formule BMW z roku 2004 si přináší Andreas Wirth a James Hinchcliff a nakonec titul ze stejné série z roku 2005 má ve svémm životopise uveden Richard Phillipe, teprve šestnáctiletý bratr Nelsona závodícího v ChampCar.

MiJack/Conquest Racing již před nějakým časem vyvolal rozruch angažováním syna Bobbyho Rahala, Grahama. Před několika dny se jeho hlavním sponzorem stala společnost GEHL, vyrábějící zemědělské a průmyslové stroje. Grahamovým týmovým kolegou by se mohl stát nadějný Kevin Lacroix, který právě absolvoval dvoudení testy s Conquestem.

Z dalších týmů bude zajímavé sledovat i známé tváře z ChampCar - Newman/Wachs Racing, walker Racing a Jensen Motorsport. Zahanbit se určitě nenechají i ostatní stálice jako Polestar, Condor, Brooks, P-1 a další.

Foto: Augie Hermenegildo

Vytisknout

Diskuze: ChampCar Atlantic v roce 2006

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Carroll, Adam

Carroll věřil v přestup do F1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud