Návrat legendárního týmu Penske s prototypem DPi je na spadnutí

iM3, 14. února 2017, 07:33 Google+

Roger Penske je americkou ikonou motoristického světa. Pod jeho jménem nasazoval závodní týmy ve všech předních šampionátech včetně formule 1 a po dlouhých letech se Team Penske vrátí i na scénu vytrvalostních závodů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Penske, Roger

Penske, Roger | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Nová platforma prototypů DPi v americké sérii IMSA SportsCar Championship láká řadu výrobců. Koncept nákupu prototypu LMP2 a jednoduchého přepracování čelní masky, aby odrážela podobu silničních vozů dané značky, je doslova vítěznou kombinací pořadatelů IMSA. Automobilky na tento koncept slyší a šampionát se stává středem jejich zájmu.

Mazda, Cadillac a Nissan jsou prvními automobilkami v nové éře prototypů s názvem DPi. Dalším výrobce by měla být Honda, která je spojována s týmem Rogera Penskeho.

Výkonný ředitel týmu Penske Tim Cindric potvrdil návrat mezi sportovní prototypy a jejich první plnohodnotné sezony by se diváci měli dočkat v příští rok.

Cindric a Honda však odmítají komentovat jakékoliv vzájemné propojení. Zatímco zástupci Hondy zarytě mlčí, Cindric jen potvrdil účast v DPi. Prosakuje, že jako základ poslouží prototyp ORECA, nicméně i francouzská strana odmítá situaci komentovat.

Tajnůstkářství tří hlavních aktérů dává předzvěst, že se určitě něco chystá, pouze je příliš brzy s tím vyrukovat na veřejnost.

Tým Penske v současné době působí v amerických sériích IndyCar a NASCAR. Zatímco v IndyCar spolupracuje s Chevroletem, v NASCAR používá vozy Ford. Jméno Penske pak ještě proniklo do australského šampionátu cestovních vozů Supercars, kde ve spolupráci s týmem Dicka Johnsona nasazuje Ford Falcon. V minulosti pak s Porsche prožil úspěšnou éru v kategorii LMP2 v šampionátu American Le Mans Series.

Vytisknout

Diskuze: Návrat legendárního týmu Penske s prototypem DPi je na spadnutí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Chevrolet Corvette Z06 GT3

Tým Lukamotorsport prezentuje své plány na letošní sezonu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud