Tým Lukamotorsport prezentuje své plány na letošní sezonu

iM4, 13. února 2017, 21:09 Google+

Parta ostřílených lidí ze světa okruhových závodů se chystá zabrat a posunout své výsledky co možná nejvýše. Pražský tým vedený Lukášem Karhanem doplnil na konci loňské sezóny úspěšný závodník Michael Vorba, který se ujal role manažera a instruktora týmových jezdců. Michael se v oblasti motorsportu pohybuje více než 20 let, a proto je pro vítanou posilou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Chevrolet Corvette Z06 GT3

Chevrolet Corvette Z06 GT3 | foto: Lukamotorsport

Sdílejte článek

Pevně zakotveným členem týmu je vítěz skupiny B poháru Carbonia Cup 2016, bývalý motocyklový závodník, Libor Milota, který letos vymění odladěný Nissan GT-R za Porsche 911 GT3 Cup. S cupovým Porsche nastoupí do skupiny A, tedy mezi závodní vozy.
Na novém závodním voze se již pracuje v dílnách Lukamotorsport, aby bylo připravené na první jarní testy. Přestup do skupiny A a čistokrevné závodní auto nejsou pro tým Lukamotorsport ničím úplně novým.

img-responsive

Porsche 996 GT3 cup | foto: Lukamotorsport

Více k tomu říká Lukáš Karhan: „Liborovo GT-R jsme krok po kroku vylepšovali a dosáhli jsme takové úrovně spolehlivosti a rychlosti, že s ním bylo možné opanovat třídu B. V sezóně 2016 jsme dosahovali naprosto fantastických časů. Tohle auto považuji za odladěné a rychlé nářadí pro někoho, kdo se chce dostat pod kůži okruhovým závodům. Případným zájemcům jsme připraveni nabídnout naše zkušenosti a zázemí pro vozy Nissan GT-R. Libor s tímto civilním vozem neztrácel mnoho na áčkové speciály a například na Slovakiaringu by se v jejich startovním poli rozhodně neztratil. O to víc se těším na jeho vystoupení v letošní sezóně. Cupové Porsche jsme v minulosti již provozovali, takže nevstupujeme do neznáma.“

Další okruhový skvost v podání Corvette Z06 s pilotem Jirkou Jízdným se zúčastní několika okruhových akcí Pisten Clubu a navštíví impozantní tratě, jakými jsou Zandvoort, Monza
či Imola.

Nejmladší člen týmu Lukamotorsport Maxmilián Karhan se v letošní sezóně bude chtít znovu objevit v kartingovém šampionátu Easy60. Talent a zkušenosti z loňské sezóny se mu budou hodit v honbě za stupni vítězů.

Ať se kola točí,

tým Lukamotorsport

Tísková zpráva týmu Lukamotorsport

Vytisknout

Diskuze: Tým Lukamotorsport prezentuje své plány na letošní sezonu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Yvan Muller, Slovakia Ring 2016

Návrat Mullera do WTCC? Kde je pravda?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud