Dunlop je partnerem DTM již 20 let

Daniel Šupa, 21. srpna 2004, 23:32 Google+

Vozy DTM obouvají pneumatiky Dunlop od roku 1984. Jak se seriál od té doby změnil?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Biela, Frank

Biela, Frank | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

„Mnohé se změnilo,“ říká bývalý technik Dunlop Gerd Knospe, který je již dva roky v důchodu. „Ačkoliv týmy i servis Dunlop byly na špičkové úrovni již v roce 1984, nyní pracuje každá jednotlivá složka ještě profesionálněji.“

„Hlavní roli v tom sehrává podpora počítačů a elektroniky vůbec, přičemž důležitou roli mají i detailní analýzy posbíraných dat,“ myslí si současný šéf sportovního oddělení Dunlop Manfred Theisen.

V roce 1984 měl šéf Dunlop na závodě k dispozici 9 lidí. V současné době je jich 20. Těch 9 osob bylo odpovědných za všechny týmy s britskými gumami. V týmech byli posléze poradci, kteří žádali stále širší nabídku specifikací. Na každý závod jezdily 3 plně naložené kamiony a jeden náklaďák s přívěsem.

„Dnes se používá pouze jedna specifikace pro celou sezonu, což výrazně snížilo náklady,“ dodal Theisen a vysvětlil, že současná série je daleko více zaměřena na diváky a publicitu a zúčastněné automobilky maximálně redukují náklady.

Rozhodujícím v konstrukci pneumatik byl přechod od diagonálních k radiálním. Výztuhy svírající úhel 90° přinesly ohromný krok ve vývoji. A co je hlavním cílem společnosti Dunlop?

Především spokojenost jezdců a týmů, ale také továren Mercedes, Audi a Opel, které kupují gumy tohoto partnera i pro osobní vozy. Nicméně to nemají Britové vůbec snadné.

Jediná specifikace znamená dostatečně kvalitní gumu pro drsný Hockenheimring i kluzký okruh v Shanghaji. A to v zimě, na jaře i v tropicky horkých letních závodech...


Foto: Auto News Network

Vytisknout

Diskuze: Dunlop je partnerem DTM již 20 let

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Albers a Jordan společné testy odložili - anotační foto

Albers a Jordan společné testy odložili

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud