Charouz s Engem podepsali smlouvu s GM

ar1, 1. srpna 2004, 09:39 Google+

Antonín Charouz, manažer Tomáše Engeho, dnes podepsal v Michiganu tříletou smlouvu s automobilkou General Motors,...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: BPA sport marketing

Sdílejte článek

podle které bude český jezdec od příští sezony startovat v americké sérii Indy Racing League, která je momentálně nejpopulárnější formulovou sérií v USA.

Engeho čeká na začátku týdne test na oválu v Chicagu, který absolvuje se špičkovým týmem Patrick Racing. Český jezdec je společně s manažerem Charouzem nyní v Michiganu, kde sleduje desátý podnik letošního šampionátu IRL. Pokud nedojde k nečekaným událostem, Enge se po testu vrátí zpět do Evropy, kde dokončí šampionát formule 3000.

Antonín Charouz: „Tomáš bude po víkendu testovat a není vyloučeno, že následně dojde ještě k dalším testům. Smlouva vstoupí v platnost od příští sezony, letos by měl Tomáš normálně dokončit šampionát F3000. Nicméně ve smlouvě je klauzule, že GM může chtít Tomáše v podstatě ihned. GM má také možnost vypovědět smlouvu do konce letošního září, pak už bude definitivně platná. Otevřená je také možnost startu v Le Mans za tovární tým Corvette, bude záležet na tom, zda nedojde k termínové kolizi se závody IRL.“

Tým Patrick Racing patří na severoamerické závodní scéně mezi ikony, má za sebou více než 30 let existence a na svém kontě má i dva mistrovské tituly s Gordonem Johncockem a Emersonem Fittipaldim. K tomu je třeba přičíst 45 vítězných závodů a tři triumfy v legendárním závodu 500 mil Indianapolis.

BPA sport marketing, a.s.
www.tomas-enge.cz
Vytisknout

Diskuze: Charouz s Engem podepsali smlouvu s GM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Barron, Alex

Rodina Alexe Barrona při Michigan Indy 400

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud