Peking: Aston Martin slaví double

iM2, 9. září 2011, 16:56 Google+

PEKING - KVALIFIKAČNÍ ZÁVOD; Dva vozy Aston Martin DB9 GT1 týmu Young Drivers dokázali opanovat mokrý kvalifikační závod v Pekingu. Z vítězství se radovala dvojice Alex Müller a Tomáš Enge, následovali kolegové Darren Turner a Stefan Mücke.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge/Turner

Enge/Turner | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Rozhodující moment závodu přišel během povinných zastávek, když Mücke vyjel od svých mechaniků zpět na trať za svým kolegou Engem, který už měl větší náskok. Na pole position ale stál vůz Ford GT s Bertrandem Baguetttem za volantem. Jenže ten neudržel na deštěm zmáčené trati vůz a narazil do bariéry.

Tento okamžik zapříčinil nejen výjezd safety-caru, ale také se do čela dostal Aston Martin pilotovaný Turnerem. Dalším důležitým momentem závodu bylo, když vůz Lamborghini Murcielago týmu All-Inkl.com posádky Basseng/Winkelhock dostal penalizaci průjezdu boxy. Díky tomu se propadli až na 12. místo.

Uchazeči o titul Krumm/Luhr dokázali zázračně postoupit ze 16. místa až na 4. v cíli. Velký podíl na tom měl velmi povedený úvodní stint v podání Michaela Krumma. Jejich Nissan týmu JRM byl jediným vozem jiné značky než Aston Martin v první pětce.

Třetí místo získal Aston týmu Hexis posádky Christian Hohenadel/Andrea Piccini. Jejich kolegové Clivio Piccione/Stef Dusseldorp dovršili ziskem pátého místa povedený závod pro britskou značku. Zajímavostí je, že závod byl dojet pod safety-carem, když Ho-Pin Tung v závěru roztočil svoji Exim Bank Corvette.

Výsledky kvalifikačního závodu zde.

Vytisknout

Diskuze: Peking: Aston Martin slaví double

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

BMW poprvé změří sílu s konkurencí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud