Road America: Kvalifikace slibuje zajímavý boj

Daniel Šupa, 25. srpna 2003, 00:29 Google+

Kvalifikace na závod v Elkart Lake přinesla dramatický a vyrovnaný boj, ve kterém Tomáš Enge zajel třetí čas třídy GTS.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Nejlepší čtyři vozy třídy dělily pouhé čtyři desetiny, druhý vůz týmu Ferrari Prodrive se postaví také do druhé řady.

Mezi vozy Ferrari a Corvette došlo k očekávanému dramatickému souboji, který dnes slibuje vzrušující závod. Oba vozy Prodrive Ferrari pokořily nejlepší loňský kvalifikační čas o 1,5 sekundy, přestože v roce 2003 došlo po snížení velikosti restriktorů ke snížení výkonu motorů.

Tomáš Enge kvalifikoval vůz se startovním číslem 88 na třetím místě třídy GTS, když zajel čas 2:02,203. Český jezdec ale cítil, že by mohl být rychlejší, kdyby v závěru svého nejrychlejšího kola nemusel udělat únikový manévr. V průběhu kvalifikace měl menší smyk bez poškození vozu a poté jel o jedno kolo navíc v důsledku čehož mu těsně před cílovou vlajkou došel benzín.

Vůz číslo 80 řídil Jan Magnussen a skončil časem 2:02,394 jen desetinu za týmovým kolegou. Dán byl v letmém kole, když byl zablokován pomalejším vozem GT a musel vyjet ze stopy, aby zabránil nehodě.

Tomáš Enge: „Jsme tady poprvé, takže včera jsme se učili okruh a dnes ráno jsme začali pracovat na nastavení vozu, ale pořád se učíme. Je to skvělá trať, hodně se mi líbí. Samozřejmě bychom rádi skončili kvalifikaci na čele, ale nyní jsme podstatně spokojenější než včera, protože jsme se hodně zlepšili a od tréninků jsme značně snížili rozdíl mezi námi a Corvette. Myslím, že jsme udělali dobrou, konzervativní volbu pneumatik a víme, že Micheliny vždy podají dobrý výkon.“

Jan Magnussen: „Je dost mrzuté, že jsem byl zablokován ve chvíli, kdy se začaly časy zrychlovat. Ale v konečném důsledku si nemyslím, že by to konkrétní kolo bylo o hodně rychlejší. David i já jsme s nastavením vozu pro závodu spokojeni, uvidíme, jak to zítra dopadne.“


Tisková zpráva www.bpa.cz
Vytisknout

Diskuze: Road America: Kvalifikace slibuje zajímavý boj

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Road America: Z Pole position Werner - anotační foto

Road America: Z Pole position Werner

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud