LMS: Janišův Spyker hořel

Martin Hájek, 3. července 2007, 11:12 Google+

Velká smůla potkala Jarka Janiše ve třetím závodě šampionátu Le Mans Series na Nürburgringu. Po nadějném rozjezdu boje na 1000 km zachvátil jeho Spyker C8 Spyder GT2R požár.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janiš, Jaroslav

Janiš, Jaroslav | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Za volantem v tu chvíli seděl právě Janiš, jenž přebral řízení od nizozemského kolegy Petera Koxe. Motor explodoval při průjezdu hlavní rovinkou okruhu, pilot odstavil vůz na jejím konci a dal se do boje s ohněm. Naštěstí jej přečkal ve zdraví.

Drama pilota nabralo obrátky právě při zastavení. Plameny a dým s totiž draly do kabiny, jezdec nic neviděl a chvíli mu trvalo, než nalezl kliku od dveří. Poté vyskočil z hořícího stroje a okamžitě se snažil pomoci s hašením. Plameny pohasly až po zásahu posádek dvou pořadatelských aut, které postupně přijely.

Jarek Janiš: „Bohužel, zase nás potkala smůla v podobě technické závady. Nejprve mi alarm ohlásil vysokou teplotu oleje i vody a vzápětí auto začalo hořet. Nedojeli jsem letos jediný závod včetně 24h Le Mans. Tentokrát to bylo největší drama, ale naštěstí skončilo dobře. Proč auto vzplálo a jaká je škoda, se zatím neví, nicméně zadní část auta je zničená. Kdoví, jestli se žárem nezničilo i šasi. Dříve jsem na závodech už nějaké požáry zažil, v mistrovství republiky v Mostě 2003 s mercedesem v boxech a ještě dřív mi chytla formule Ford, ale nedělní oheň byl největší a nejnebezpečnější. O víkendu budu startovat s ferrari v závodě FIA GT v Oscherslebenu, snad se už konečně potkám se štěstím.“

BPA

Vytisknout

Diskuze: LMS: Janišův Spyker hořel

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Franchitti, Dario

Okruh v Richmonde ovládol Franchitti

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud