Jarek Janiš nahradí v ALMS Tomáše Engeho

iM3, 18. dubna 2007, 16:06 Google+

Zraněný Tomáš Enge si ještě nějakou chvíli počká, než bude moci usednout za volant závodního vozu. Jeho místo zatím obsadí Jarek Janiš a spolu s Dirkem Müllerem absolvují podnik série ALMS v Houstonu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janiš, Jaroslav

Janiš, Jaroslav | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

„Doufám, že Tomáše nahradím co nejlépe, stejně tak mu přeji brzké uzdravení,“ řekl Jarek Janiš. „Na závod v Houstonu se těším z více důvodů. Vím, že stáj Petersen Motorsports/White Lightning se svým Ferrari F430 GT je velmi kvalitní. I Tomáš to před svým zraněním dokazoval.“

„Čtvrtý podnik American Le Mans Series mě láká i proto, že se pojede na městské trati, které mi vyhovují a mám je rád. S formulí 3000 jsem před pěti lety vyhrál v ulicích sardinského Cagliari, Monako mě také chytlo. Už se nemůžu dočkat. Samozřejmě, budu se tam muset učit hodně věcí, protože jsem zatím nejel s Ferrari 430 třídy GT2, ale chování by mělo být podobné F360 Modena, ačkoliv si jsem jistý, že nový vůz je po všech stránkách lepší. Doufám, že budu mít dost času na trati, abych si na vše, včetně samotné trati, zvyknul.“

Tomáš Enge se mezitím po operaci velmi rychle uzdravuje a pravděpodobně v půli června usedne zpátky do vozu na slavný podnik 24 hodin Le Mans, kde je pětinásobným vítězem kvalifikace.

„Jarkovo angažmá pro závod American Le Mans Series v Houstonu je logickým výsledkem situace po havárii a zranění Tomáše Engeho v St. Petersburgu,“ řekl Antonín Charouz.

„Jarka jsme týmu Petersen Motorsports/White Lightning nabídli vzápětí po nehodě. Nyní přichází jeho čas, má velkou šanci se v USA předvést. Otevřená zůstává možnost společného závodění obou mých jezdců v americkém šampionátu, ale to bude záležet na mnoha dalších okolnostech. Každopádně jestli se Tomáš uzdraví, měli by jet s Jarkem společně červencový závod 24 hodin Spa, který je vrcholem sezony FIA Grand Turismo. To by nastoupili za britskou stáj Scuderia Ecosse, s níž mají oba smlouvu."

foto: AUTO NEWS NETWORK
Vytisknout

Diskuze: Jarek Janiš nahradí v ALMS Tomáše Engeho

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Viděl jsem sloupky, ale ne kola

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud