Viděl jsem sloupky, ale ne kola

Pavel Stavebník, 18. dubna 2007, 15:13 Google+

První závod letošní sezony bude v DTM debutovým pro bývalého testmana stáje formule 1 Honda Adama Carrolla, jenž se rozhodl pro přestup z monopostů do cestovních vozů. Startovat bude pro tým Colina Kollese s dva roky starým Audi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Carroll patřil po dva roky mezi přední piloty šampionátu GP2 a zvítězit dokázal v Imole, Monte Carlu a Spa, tedy ne právě jednoduchých tratích. Přesto neuspěl v boji o sedačku F1 ani Champ Car a přivítal nabídku bývalého rumunského zubaře.

„GP2 je šampionát, kde potřebujete velké peníze, aby jste mohli bojovat o vítězství a není žádným tajemstvím, že jsem to s dostupnými finančními prostředky na angažmá neměl nikdy snadné. Ale DTM je velice kvalitní a vyrovnaný šampionát,“ prohlásil 24letý Brit.

Přesednutí z monopostu do cestovního vozu bylo náročné jen chvíli. „Základní principy jsou stejné. Když si poprvé sednete do kteréhokoliv auta, cítíte se nezvykle. Tady sedíme hodně vzadu, výhled je značně omezen střechou a sloupky čelního skla. Hlavně ale nevidíte kola. Ve formuli máte přesnou představu, jak jste daleko od obrubníku, tady jsem potřeboval několik kol, abych si na to zvyknul. Moje Audi má velmi dobrý přítlak, přilnavost a brzdy.“

Cílem pro debutovou sezonu je předvést slušné výkony, porazit soupeře se stejně starými vozy a potrápit co nejvíce jezdce v novějších autech. Carroll nebude v boxech úplně osamocený, neboť se zná z GP2 s týmovým kolegou a dalším debutantem Prematem a ve svých 13 letech závodil na motokáře proti bývalému šampionovi DTM Gary Paffettovi.

foto: dtm.de
Vytisknout

Diskuze: Viděl jsem sloupky, ale ne kola

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Abt, Christian

S rok starým autem to nebude snadné

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud