GP Evropy: Toccacelo vyhrál a překonal Liuzziho

ar1, 29. května 2004, 20:58 Google+

Enrico Toccacelo si svým vítězstvím v Grand Prix Evropy zajistil vedení v průběžném pořadí jezdců šampionátu FIA F3000, čímž překonal Vitantonia Liuzziho.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Liuzzi dnešním dnem ztratil dosavadní dominantní nadvládu nad ostatními jezdci tím, že nezvítězil. Mohl vyhrát čtyřikrát v řadě. Dnes však byl překonán svým největším letošním rivalem Toccacelem.

Liuzzi chyboval po startu, čehož využil v první zatáčce Toccacelo a Jeffrey van Hooydonk. Liuzzi následně v kolizi zničil pneumatiku a musel ve druhém kole do depa na výměnu. To ho posunulo až na samý chvost startovního pole.

Van Hooydonk vedl startovní pole do prvních zastávek v boxech, navzdory tomu, že jezdci za ním byli zřejmě rychlejší. Robert Doornbos na krátkou chvíli dokonce vedl závod do doby, kdy se zastávky v boxech dokončily. Následně se ujal vedení Toccacelo.

Italský jezdec Enrico Toccacelo vyhrál s náskokem 9,9 sekund na druhého Roberta Doornbose (kolega Liuzziho z týmu Arden Int.), třetí na stupních vítězů stanul Yannick Schroeder z týmu Durango.

Český jezdec Tomáš Enge dojel do cíle na sedmé pozici a připsal si tak na své konto 2 body. Více informací o Tomášově jízdě přineseme později.

Liuzzi nakonec skončil až na jedenácté pozici.


Vytisknout

Diskuze: GP Evropy: Toccacelo vyhrál a překonal Liuzziho

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Liuzzi na Pole-position, Enge třetí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud