Nová posila kategorie LMP3 už vyrazila na trať

iM3, 2. března 2017, 07:38 Google+

Francouzská konstruktérská firma Norma Auto Concept má za sebou první úspěšné kilometry se svým nejaktuálnějším produktem – prototypem Norma M30 kategorie LMP3, který má otevřené dveře do celé řady šampionátů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Norma Auto Concept

Norma Auto Concept | foto: Norma Auto Concept

Sdílejte článek

Po několika měsících vývoje a konstrukce se minulý týden objevil prototyp Norma na francouzských okruzích Pau Arno a Nogaro, které leží blízko ústředí firmy. Za volant vozu usedl bývalý tovární pilot Porsche LMP1 a vítěz 24h v Le Mans Romain Dumas.

S prvními kilometry byli Dumas i zakladatel Norma Auto Concept Norbert Santos velmi spokojeni. Poté byl prototyp odeslán na Floridu, kde se na hrbolatém Sebringu uskuteční další testování. Další prototypy pak poputují přímo závodním týmům, které se připravují na nadcházející sezony šampionátů VdeV a European Le Mans Series.

img-responsive

Norma Auto Concept | foto: Norma Auto Concept

Kromě VdeV a ELMS najdou prototypy své místo i v asijské sérii Asian Le Mans, v evropském poháru Le Mans Cup, vytrvalostním šampionátu 24h Prototype Endurance Series nebo americké sérii IMSA Prototype Challenge.

Právě v americkém seriálu IMSA čeká na prototyp závodní debut. V polovině března se totiž v Sebringu uskuteční první závod tohoto šampionátu.

img-responsive

Norma Auto Concept | foto: Norma Auto Concept

„Naší prioritou je splnit první objednávky na vůz. Do konce dubna jich musíme doručit deset. Navíc po testech jsme obdrželi další objednávky a dokonce jeden požadavek, na který se teď zaměříme. Naším cílem je vidět Normu na stupních vítězů všech šampionátu na všech kontinentech,“ prohlásil Norbert Santos.

img-responsive

Norma Auto Concept | foto: Norma Auto Concept

Norma bude přítomna na všech závodech ELMS a VdeV, kde bude poskytovat technickou podporu. U ostatních sérií připravuje organizovanou asistenci s kvalitním servisem, aby v co největší míře vyhověla zákazníkům.

Vytisknout

Diskuze: Nová posila kategorie LMP3 už vyrazila na trať

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Panoz

Panoz se po 6 letech vrací na závodní tratě s vozem specifikace GT4

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud