Nový Mercedes svůj tým překvapuje - negativně i pozitivně

iM2, 21. července 2016, 12:26 Google+

Šéf projektu DTM u značky Mercedes, Ulrich Fritz, řekl, že je nový vůz, který nasadili do letošní sezony, neustále překvapuje - a to pozitivně i negativně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mercedes letos vyjel s novou karoserií

Mercedes letos vyjel s novou karoserií | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Minulý týden na Zandvoortu jsme se přehoupli do druhé poloviny sezony letošního DTM. Mercedes zatím vyhrál 3 z 10 odjetých závodů (Audi vyhrálo 5 závodů a BMW 2 - oba na Red Bull Ringu). Jezdec BMW, Marco Wittmann, i tak ale vede tabulku jezdců, nejlepšími jezdci Mercedesu jsou Robert Wickens a Paul di Resta na 4. a 5. místě.

"První půlka sezony byla velmi emocionálním začátkem. Jedna věc je zcela jistá - naše nové auto nás vždy dokáže překvapit. Občas je to pozitivní překvapení, jako na Zandvoortu, ale občas také negativní, jako ve Spielbergu," přiznává Ulrich Fritz.

Mercedes už před sezonou odhaloval problém s nasazením nového vozu za zmražených pravidel pro vývoj - informovali jsme Vás v tomto článku. Nicméně úvodní víkend na Hockenheimringu stuttgartské značce vyšel, avšak na Red Bull Ringu byly vozy s trojcípou hvězdou na kapotě nekonkurenceschopné - jediné umístění v TOP10 za celý víkend získal Paul di Resta.

img-responsive

Nové C-Klasse Coupé vyráží na trať | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Na Zandvoortu byly sice Mercedesy silné, jenže Wickense a Vietorise postihly defekty v nedělním závodu. Dále Mercedes také ztratil body, když Mattias Ekström sestřelil opět Vietorise s Wickensem na Norisringu z trati. "Víkend na Norisringu a také nedělní závod na Zandvoortu nám utkvěly v paměti v negativním slova smyslu.

V souboji o šampionát jsme ale ztratili body i z jiných důvodů. Bude nám pár dnů trvat, než hodíme Zandvoort za hlavu. Jsme ale spokojeni s tím, že naši jezdci zatím odvádějí skvělou práci. V Robertovi [Wickensovi], Paulu [di Restovi] a možná Garym [Paffettovi] a Christianovi [Vietorisovi] máme čtyři jezdce, kteří mohou bojovat o šampionát.

Pokud by bohové stáli trošku více při nás, tak Rob [Wickens] mohl stále vést šampionát. Ale jak se zdá, Wittmann má lepší vazby na bohy, ale věci se mohou rychle otočit. Až během posledních dvou víkendů se počet kandidátů zúží na čtyři až pět jezdců. Doufám, že my budeme mít v boji o titul dva až tři zástupce."

img-responsive

Wickens měl zatím letos dost smůly | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Vytisknout

Diskuze: Nový Mercedes svůj tým překvapuje - negativně i pozitivně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tovární vůz Toyota TS050 Hybrid posádky Nakajima / Davidson / Buemi ztratil vítězství v Le Mans 2016 doslova v posledních minutách

Toyota také nezahálí, jak chce napravit smůlu v Le Mans?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud